Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:31
Largo napisał/a:
no tak jeden jest na pompie jako masa tyle ze został jeszcze jeden .... jako prąd bo ida razem w otulinie tylko gdzie go wpiąc;)
Largo napisał/a:
z kolejnych oględzin auto kręci i kręci lecz z wydechu nie leci dym wiec prawdopodobnie nie dostaje paliwa:/
prawdopodobnie to ten kabel urwany zanzaczony strzalką
Dokładnie tak to wygląda (obrazek i strzałka), musisz poszukać drugiej części przewodu od strony pompy. Ta wtyczka idzie do pierwszego wtryskiwacza (czujnik podniesienia igły).
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ehhhhhhhhhh coraz bardziej mnie przeraża marka Rover........ Sprawdziłem czujniki które komputer podał jako błędne - są dobre czujnik podcisniania igły 108 omów , połozenia nie pamietam ale magnes reaguje......na kablach nic nie widze zeby było nie tak....................
Paliwo na pompie jest ( na odpoczeniku na pompie było przynajmniej ) ale czemu komp wykreył podcisnienie igły wtryskiwacza i czujnik połozenia wału.............
Paliwo na pompie jest ( na odpoczeniku na pompie było przynajmniej ) ale czemu komp wykreył podcisnienie igły wtryskiwacza i czujnik połozenia wału.............
tak zmieniłem czujnik było ok az do dzis:/ auto przerywa podczas jazdy sporadycznie szczegolnie na zimnym silniku czasem zapali sie check i gasnie samodiagnostyka pokazała błedy 27 i 28
27 Przepływomierz powietrza (MAF) – niskie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM
28 Przepływomierz powietrza (MAF) – wysokie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM
Jakies sugestie? sprawdzac napiecie na kablach czy co ?
NIestety nic to nie pomaga . Auto sie dławi tak samo jak wczesniej.
[ Dodano: Pią Gru 05, 2008 19:39 ]
Dzis troche pogrzebałem i auto kuleje na wolnych obrotach nawet szczegolnie na zimnym silniku. Jutro wyczyszcze nastawnik na pompie moze to cos pomorze
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 19:59 ]
Sprawa nadal nie rozwiazana Dzis podlaczylem pod kompa z kumplem no ale okazało sie ze na OBD nie da rady ale do czego zmierzał motor sie zagrzał pojechałem troched pojeździc i jak ręka ujoł eh ... Idzie normalnie nic nie szarpie itp Chyba tylko na zimnym to sie dzieje .... Chociarz roznie to bywa juz mi ręce opadają ma ktos jakis konkretny pomysl co zrobic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum