Wysłany: Nie Lis 30, 2008 11:47 [MG ZS 120 03'] H7 czy H1 światła mijania ???
Bo tak czytam i jakos nie moge do tego dojsc i cos mi sie nie zgadza jakie powinny byc mijania a jakie dlugie ma ktos spis do tego ? i jakie porponujecie zapodac te mijania ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 14:08
BoloSr napisał/a:
bo przeciez h7 nie wejdzie w h1 wtyczke ?
wydaje mi sie ze wtyczki powinny być takie same wiec musisz wyciągnąć zarówke i wtedy bedziesz pewien bo nie wydaje mi sie żeby były 2xH7 ale może wypowie się ktoś mądrzejszy
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 14:13
Łukasz17 napisał/a:
BoloSr napisał/a:
bo przeciez h7 nie wejdzie w h1 wtyczke ?
wydaje mi sie ze wtyczki powinny być takie same wiec musisz wyciągnąć zarówke i wtedy bedziesz pewien bo nie wydaje mi sie żeby były 2xH7 ale może wypowie się ktoś mądrzejszy
Z tego co poszukalem na necie to H1 maj jedna wsowke a H7 sa na 2 wsowki a po drugie bylem w aucie i sprawdzilem ob swiatla i sie okazalo mijania i dlugie mam H7 przelozylem sobie z dlugich na mijania i teraz mijania mam takie jak trza a te w dllugich sa jakie sa czyli do wymiany bo swieca troche na żółto
ja sie tam nieznam ale widze co mam w aucie zapodane i watpie zeby h1 weszal tam gdzie h7 siedzi niech teraz sie tu pojawi ktos kto ma 45 albo MG ZS bo inaczej do niczego nie dojdziemy
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 14:43
U mnie jest dokładnie tak, jak napisał Łukasz17, mijania - H7, drogowe - H1, przeciwmgielne - H1.
BoloSr, myślę, że ktoś Ci namieszał z tymi żarówkami Kostki i oprawki teoretycznie nie powinny pasować - nie da się założyć żarówki niezgodnej z przeznaczeniem do danego reflektora. Więc albo masz kombinowane ze światłami albo coś źle spojrzałeś...
A BTW jakie żarówki polecacie? Kupiłbym coś na zapas. Nie chcę żadnych xenon-look'ów i innych chińczyków. Coś fajnego w rozsądnej cenie, najlepiej ze stajni Philips, Osram, ew. Hella?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 14:49
niestety zle nie spojrzalem nawet sprawdziilem instalcje i powiem ze nie widac zeby bylo cos dorabiane wiec albo to jest tak jak w Fiatach Punto 2 bylo ze na poczatku produkcji byly powiedzmy H7+H7 a potem zmienili na H1+H1 i tego tez nigdzie nie bylo opisane
ale moze ktos tu sie pojawi co am MG ZS z 2003 i powie jak tam ma
A co do zarowek do Osram wstawilem H7
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 15:02
Mój jest z końcówki 2002. Jaki model Osrama założyłeś? Chciałbym nieco bielsze światło niż mam teraz, a nie pamiętam jakie żarówki mam obecnie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 15:04
Mixtated napisał/a:
Mój jest z końcówki 2002. Jaki model Osrama założyłeś? Chciałbym nieco bielsze światło niż mam teraz, a nie pamiętam jakie żarówki mam obecnie.
zwykle bez wodotryskow bo akurat mi zostaly po punto a bede chcial to wszystko wymienic na kpl Hella te mi najlepiej swiecily
a zapodam dokladnie taki zestaw
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 21:12
BoloSr nic nie masz namieszane ja w 45 mam tak samo drogowe i mijania H7, tydzień temu zmieniałem bo mi się przepaliła mijania to i do drogowych zaglądałem jakie mam kupić na przyszłość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum