Wysłany: Czw Gru 04, 2008 09:18 [R416] Jak usunąć rdzę ze śrub kolektora wydechowego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Musze zmienić uszczelkę pod głowica i pierwszy rzucający sie problem w oczy to jak odkręcić kolektor wydechowy żeby nie ułamać śrub - sa one bardzo zardzewiale i wd40 na pewno nie załatwi sprawy a boje sie ze na sile jak zacznę kręcić to ułame śruby od głowicy. Jakie macie patenty na taka sprawę?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 02, 2011 23:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 09:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
porządne klucze sześciokątne
Mało prawdopodobne, żeby śruby się urwały, jedynie mogą się wykręcić szpilki razem z nakrętkami z głowicy, ale to żaden problem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 10:03 Re: [R416 96r] jak usunac rdze ze srub kolektora wydechowego
dawidd napisał/a:
Witam
Musze zmienić uszczelkę pod głowica i pierwszy rzucający sie problem w oczy to jak odkręcić kolektor wydechowy żeby nie ułamać śrub - sa one bardzo zardzewiale i wd40 na pewno nie załatwi sprawy a boje sie ze na sile jak zacznę kręcić to ułame śruby od głowicy. Jakie macie patenty na taka sprawę?
proponuje nafta techniczna zalac i wyjdzie bez problemu
Niedawno odkręcałem ten element u siebie w R - tak jak pisali koledzy: dobry klucz i silne ramię - ciężko ukręcić te śruby.
Zapomniałbym że ja odkręcałem ten kolektorek jak już wyjąłem głowicę na zewnątrz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum