otóż tankując ok 35l zbiornik jest full (wskaźnik też pokazuje że jest pełen) a powinno wejść ok 45-50l. Czy jest możliwość zapowietrzenia zbiornika? Dodam że po odkręceniu korka wlewu, idzie dość mocne syczenie powietrza, tak jak by wyrównywało się ciśnienie. Miał może ktoś podobny problem?
Posiadam Rover 216i Sli
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A do samego dna wykorzystałeś paliwo? Bo jeśli nie i miałeś wskazówkę na czerwonej kresce, to rzecz normalna, że weszł Ci tyle ile piszesz paliwa, ponieważ rezerwa w tym R jest 10-15l
zawsze tankuję jak tylko strzałka dochodzi do czerwonej kreski. od początku czerwonej do full wchodzi ok 25-30 l
Ja gdy wskaźnik jest na samym początku czerwonej kreski, oczywiście u mnie to żadkość w sytuacja ostatecznych, ale gdy takie sytuacje są, to wchodzi mi ok. 35-37l.
gozdawa5 napisał/a:
i czemu przy odkręceniu korka idze dość mocny syk powietrza?
Nie powinieneś się raczej tym martwić, u mnie lekki syk też jest, ale lekki, nie jest to dość mocno słyszalne. Osobiście powiedziano mi, że nie mam się co martwić, tylko lać i jeździć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum