Wysłany: Pon Gru 08, 2008 22:01 [R200 1.4Si 98r]Zderzaki z rovera 25 / MG ZR do rovera 200.
Witam.
Posiadam Rovera 200 1,4 16v 1998r. Samochód jest sam w sobie ładny ale zdecydowanie bardziej podoba mi się wygląda rovera 25 lub MG ZR, i zastanawiam się czy będzie się dało przełożyć kompletny "body kit" z rovera 25 lub MG ZR i jakie mogę napotkać przy tym problemy. Zastanawiam się też które elementy do ewentualnej przeróbki będe potrzebował, czy wystarczą: oba zderzaki, klapa tylna, lampy przednie czy potrzebne też będą błotniki przednie i maska. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozważałem taką opcje i jest ona w sumie bardziej racjonalna ale mam mój samochód już dłuższy czas włożyłem w niego trochę pieniędzy i wiem co w nim jest ok za co nie. W momencie zakupu nowego rovera lub MG nie wiem w co się wpakuje i może się okazać że wcale nie był to taki dobry wybór.
jeśli coś takiego kombinujesz, to wraz ze zdeżakiem lampy bedziesz musiał wymienić i chyba pas przedni również a także część instalacji...
Czyli IMHO, to mija się z celem jak dla mnie, chyba że masz za dużo pieniędzy, aby w coś takiego się pchać.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 08:51
ywis napisał/a:
sTERYD napisał/a:
jeśli coś takiego kombinujesz, to wraz ze zdeżakiem lampy bedziesz musiał wymienić i chyba pas przedni również a także część instalacji...
Czyli IMHO, to mija się z celem jak dla mnie, chyba że masz za dużo pieniędzy, aby w coś takiego się pchać.
jedni kupuja juz gotowca inni chce sobie sami cos takiego zrobic
wiec jak ktos mam chec i kase to robi tak samo jest ze swapem silnika albo remontujesz stary albo wkladasz wiekszy
wiec jak ktos mam chec i kase to robi tak samo jest ze swapem silnika albo remontujesz stary albo wkladasz wiekszy
...dla mnie głupota.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 08:57
ywis napisał/a:
BoloSr napisał/a:
...dla mnie głupota.
czyli z tego wynika ze robieniu tuningu wedlug ciebie jest glupota a dla innych nie i tyle w temacie
czyli z tego wynika ze robieniu tuningu wedlug ciebie jest glupota a dla innych nie i tyle w temacie
Może szeroko rozumiane tuningu, bo jakiś mały tuning owszem, ale nie żeby aż tak... naprawdę, sam chyba byś wolał kupić gotowe autko aniżeli się bawić i w ogóle, przynajmniej ja wolałbym gotowe.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 10:10
ywis napisał/a:
BoloSr napisał/a:
Może szeroko rozumiane tuningu, bo jakiś mały tuning owszem, ale nie żeby aż tak... naprawdę, sam chyba byś wolał kupić gotowe autko aniżeli się bawić i w ogóle, przynajmniej ja wolałbym gotowe.
ja tak ale znam sporo ludzi ktorzy chca miec zawsze inne auto niz seria i naprawde w tym momencie dokladaja 2 tyle co wartosc auta i wtedy mowia ze majja jedyna fure w polsce a nie takie cos jak wszyscy
wwekol, dzięki za info
Ciągle jednak zastanawiam się nad przodem do rovera 25 (tego z okrągłymi lampami) po krótkich oględzinach allegro wydaje mi się że wystarczyło by wymienić lampy i zderzak i strasznie mnie to korci bo podoba mi się przód tego auta
Z tyłem to nie będzie problemu, ale jednak przód może być bardziej kłopotliwi aniżeli tylko wymiana lamp i zderzaka ...to by było zbyt piękne, aby tak prosto można było przerobić 200-stkę w 25-tkę.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 22:38
Jak miałem stłuczkę to się zastanawiałem nad tym aby zrobić przód 25, potrzebny jest: zderzak 25, pas przedni 25, reflektory 25, błotniki od 25, maska 25, grill 25, jak chcesz resztę przerobić to lusterka tylni zderzak. Jak to sobie podliczysz czyli czesci + malowanie + wspawanie pasa przedniego. To Ci sie odechce lepiej bylo dolozyc i odrazu kupic 25 Teraz sie ciesze ze za to sie nie zabralem gdyz bardziej mi sie podoba przod 200 teraz tylko zmian lusterek za mną chodzi na te od 25 bo są super
Pozdro
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Lusterka są troszkę inaczej mocowane i nie pasują, trzeba trochę przerobić otwory w drzwiach.
To akurat jest 10 minut pracy i przerobione.
Również rozważam wymianę lusterek, a to ze względu na to iż w fabrycznych lusterkach przy 200 słychać niezły świst jak się jedzie z okolic lusterek, a montując lusterka od 25-tki wszystkie niedogodności znikają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum