Wysłany: Pią Gru 12, 2008 13:01 Garmin Mobile XT + Nokia N95 8Gb
Jak w temacie.
Czy ktoś posiada tą "nawigację" w Nokii N95 8Gb?
Zgooglałem temat ale przydała by się opinia kogoś,kto używa Garmina XT na Nokii,gdyż wszędzie są pytania co do instalacji.Że,niby problemy są,aby to działało na telefonie.
Na allegro widziałem telefony z wgraną nawigacją XT ale nie wiem czy to była fabrycznie wgrana nawi Garmina czy ludziki dogrywali sami...
Ta nawi co jest fabrycznie w N95 8Gb powiedzmy,no marna jest.
Mam osobną nawigację a o XT pytam,gdyż ten telefon ma ogromny "potencjał" i zainstalował bym sobie to na nim ale nie wiem jak się za to zabrać...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 13:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm słuchaj na kiedy to potrzebujesz ? Konkrety zna mój Ojciec on instalował wgrywał mapy i wszystko.Staruszek przylatuje w sobote mysle ze w niedziele powie mi co i jak no chyba że potrzebujesz na "już"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie wiem jak z Garminem, ale ja np. u siebie w N95 mam wgranego TomTom'a
z instalacją żadnego problemu (tak jakbyś wgrywał jakiś program w komputerze)
nie trzeba nawet jakoś specjalnie czegokolwiek ustawiać
oczywiście potrzebny do tego jest jeszcze nadajnik Bluetooth
bo czy ten Garmin to jest całe oprogramowanie, które korzysta z GPS telefonu czy też potrzebujesz dodatkowo zewn. nadajnik?
mam gdzieś jakieś oprogramowanie do tego telefonu, które korzysta właśnie z GPS wbudowanego, ale nie pamiętam jak się to nazywa - chyba jest to Garmin, ale jeszcze się tym nie bawiłem
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Ten właśnie Garmin był by zainstalowany na Nokii N95 8Gb która ma wbudowany GPS...
Zewnętrzna antena GPS lepiej sobie radzi proponuje dokupić
A co do samej instalacji to tylko tak strasznie wygląda.
Idź krok po kroku jak to opisane i nic więcej.
Instaluje się tak samo jak każdy program czy grę
A jak sie instaluje programy/gry/muzyke itp to w instr. tel lub wg pomocy którą masz w telefonie
Ja też sie nie znam na tych rzeczach
A utworzenie pliku UNL polega na zamianie nazwy pliku txt na UNL.
Plik txt bierzesz z przycisku Start --> notatnik
Zewnętrzna antena GPS lepiej sobie radzi proponuje dokupić
Nie będę kupował gdyż,tak jak pisałem wyżej posiadam osobnego Garmina .
W wersji nuvi 250.
A tego XT chcę zainstalować na Nokii z czystej ciekawości.
Zabawka za 1000 PLN powinna pokazać co potrafi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum