Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Nie ma miesiąca by w moim Roverku coś nie padło. Stawiałem na sprzęgło, bo drogie, a tu totalne zaskoczenie.
Otóż wskaźnik tmp nie wskazuje w ogole temperatury, wskazóweczka na samym dole. Chłodnica gorąca, płyn w zbiorniczku jest, samochód jeździ normalnie, nagrzewnica powietrza działa - wszystko wydaje się być w normie.
Sprawdziłem:
- błędy komputera - nic nie wskazał, same 12stki
- kabelki przy chłodnicy - wszystkie podłączone
- chłodnica gorąca
Teraz mnie dobijcie. Jutro jade do mechanika z problemem, ale wolę poradzić się najpierw Was, by nie zmarnować znów pieniędzy. Co to może być i którą nerkę będę musiał sprzedać, by mnie było na to stać :(:(
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 21:27
czujnik od wskaźnika jest pod plastikową osłoną po lewej stronie z przodu silnika nie mam zdjęcia bo bym wkleil, jest to czujnik z którego wychodzi jeden przewód może sie gdzies urwał i dlatego wskazówka lezy na dole
To jeden z tych kabelków, które wchodzą do chłodnicy? Ta chłodnica ma 3 wtyczki, jedna pojedynczą i potem dwie kolejne blisko siebie. Kabelki wydawały się być całe i dobrze podpięte.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum