Wysłany: Pią Gru 12, 2008 15:31 [R200] Jak dołożyć pilota do zamka centralnego?
Witam własnie jestem w trakcie zakładania centralki z piloten. tzn centralka jest ale zakupiłem pilotwraz z modułem sterujacym i zglupialem... Panowie Podpowiedzcie mi gdzie w moim roverku jest jednostka sterujaca centralnym zamkiem! ta oryginalna;) i moze macie jakis schemat do podłaczenia do roverka?? bo ja mam ale taki ogólny i nic z niego nie wiem! prosze o szybka odpowiedz bo otwarlem juz piwko do tego zadania a wiadomo % leca! Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pią Gru 12, 2008 16:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bezpilotowy, żeby używać pilota od fabrycznej centralki, bo tylko po użyciu pilota ona wysyła sygnal do komputera, żeby wyłaczył immo, chyba, że za każdym razem kiedy odłaczysz akumulator chcesz wprowadzać kod awaryjny....
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
akumlator nmam nówke wie3c nie zamierzam go odłanczac w najblizszym czasie
[ Dodano: Pią Gru 12, 2008 18:23 ]
aha dodam panowie ze immo tez nie mam Albo I chyba było cos kiedys grzebane z tym ja go mam dopiero miesiąc i narazie go poznaje hehe
Jeżeli chodzi o samo otwieranie drzwi z pilota to żaden problem , nie ma to nic wspólnego z oryginalną centralką która nie będzie nam do niczego potrzebna i nie musisz wiedzieć gdzie się znajduje. Musisz tylko dostać się do wiązki z przewodami sterującymi otwieraniem drzwi która w 99 procentach aut jest w osłonie progu i słupka od strony kierowcy interesuje cię czerwona masa gruby brązowy plus i te cienkie od zamka brązowo biały otwieranie i brązowo czerwony zamykanie i to wszystko , jeżeli u mnie w roverku była to wiązka oryginalna bo tego nie jestem pewien bo nie mam porównania to dla ułatwienia powiem że te przewody których szukasz byłe wśród tych przewodów które nie były zaizolowane.
Panowie a propo immo sasiad kupił własnie tez roverka 220 sdi i był u elektryka i wywalił mu immo tzn odłaczył bo auto głupioało raz zapalało a raz nie ! elektryk ten zajmuje sie własnie roverkami i doradził mu ze go odłaczy KOSZT 200 zł i po problemie immo juz ominiete
A propo bo moze sie mało znam bo mam kluczyk bez immo i bez zadnego pilota to jest mozlowość ze mam immo?? bo moze ja nie wiem ze mam hehe ale chodzi mi własnie zeby podłaczyc centralke do pilota i tylko zeby zamykał/otwierało bez alarmu tak tylko poprostu
Kolego PHJOWI popatrz 30KM a taka różnica cen hehe Ale powaznie mówie U nas za takie sprawy sa takie ceny! pewnie jak by elektryk dostał za ta robote 400 zł to by sie nie obraził ale kasuja po 200 zł za immo off A Propo mojego problemu to elektrym powiedział mi ze on mi podłaczy ten moj nieszczesny pilot ze sysko bedzie gites i cena 50 zł za cała robocizne Kuszace czy nie bardzo??
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 16:45
Firq napisał/a:
A Propo mojego problemu to elektrym powiedział mi ze on mi podłaczy ten moj nieszczesny pilot ze sysko bedzie gites i cena 50 zł za cała robocizne Kuszace czy nie bardzo??
ehh a może kolega PHJOWI, wypowie się ile kosztuje odbudowa systemu po nie dokońca udanej ingerencji elektronika...
Osobiście wole wydać więcej ale mieć pewność ze bedzie to zgodne z oryginałem, sam miałem przygode z pilotem i centralka i powiem, że 10km odemnie elektronik wyciąłby mi immo za 100zł ale pojechałem na testbooka i jestem z tego powodu szczesliwy kosztowało mnie to ok 300zł wraz z trasą ale mam 2 piloty i kod immo.... także nie polecam grzebania w centralce... bo może się to skończyc unieruchomieniem auta....
jeśli chodzio o tego elektryka samochodowego to akurat jestem pewiem go na 100% bo jest on najlepszy na terenie PPL jako jeden z nielicznych u mnie posiada hamownie 95% osób z PPL prowadzi auta własnie do niego wiec akurat jestem Pewiem ze nie uszkodzi on nic pozatym daje on gwarancje ze jak by coś sie dzialo to sam to poprawia czy regeneruje Wiec to o czyms świadczy
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 16:59
odbudowa najtańsza to koszt komputera silnika + pilot + centralka od 250 do nawet 500zł . WIem jak z Pleszewa wyglądają auta bez immo , ostatnio golfa 4 robiłem oszołom jakiś wycioł immo z linią diagnozy w sterowniku i nie było diagnozy , a wystarczyło tać nowy transponder kluczyka i zparować to wszystko do kupy 10 minut roboty i 150zł , a do rovera też możesz po taniości iść załatwić sobie pilota i tylko programowanie 100zł to max 150zł z całością , wiem chyba o kogo chodzi z tego pleszewa ale nie chce mi się aż wierzyć że gość jest tak tani to razem z centralnym 200zł weżmie??
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 17:00
[ Dodano: Sob Gru 13, 2008 17:02 ]
odbudowa najtańsza to koszt komputera silnika + pilot + centralka od 250 do nawet 500zł . WIem jak z Pleszewa wyglądają auta bez immo , ostatnio golfa 4 robiłem oszołom jakiś wycioł immo z linią diagnozy w sterowniku i nie było diagnozy , a wystarczyło tać nowy transponder kluczyka i zparować to wszystko do kupy 10 minut roboty i 150zł , a do rovera też możesz po taniości iść załatwić sobie pilota i tylko programowanie 100zł to max 150zł z całością , wiem chyba o kogo chodzi z tego pleszewa ale nie chce mi się aż wierzyć że gość jest tak tani to razem z centralnym 200zł weżmie?? Mi się nie opłaca nawet za te 400zł wycinać bo szkoda czasu na głupoty wolę to zrobić w 10 minut i po temacie i obydwie strony zadowolone że zrobione uczciwie.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum