Witam jestem posiadaczem rovera 25 2,0 tdi i mam problem chyba z turbiną tzn auto bardzo wolno się rozpędza, dopiero po 3000 dostaje kopa a wczesniej bardzo bardzo wolno nabiera predkosci, w czym lezy przyczyna ? jak temu zaradzic?
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Lut 02, 2009 15:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 05:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam jestem posiadaczem rovera 25 2,0 tdi i mam problem chyba z turbiną tzn auto bardzo wolno się rozpędza, dopiero po 3000 dostaje kopa a wczesniej bardzo bardzo wolno nabiera predkosci, w czym lezy przyczyna ? jak temu zaradzic?
Prawdopodobnie masz walniętą przepływkę, proponuje ją odpiąć i zobaczyć jak zachowuje się auto. W 25 ta przepływka pada od czasu do czasu.
a spróbuj odpiąć sterownik zaworu EGR i zobacz czy pomoże
[ Dodano: Pon Gru 15, 2008 10:17 ]
maciejkras napisał/a:
sam tego doświadczyłem gdy miałem nie orginal przepływomierz też mi się mulił a szedł od 3-3,5 ale gdy wymieniłem na org. BOSCH i odczepiłem sterownik to od 1do 5 idzie jak burza na każdym biegu być może u ciebie jest co innego
oki, postaram sie jutro odpiac ten przeplywomierz tzn znajde kogos kto mi pomorze bo ja sam nie wiem nawet gdzie on jest, jak to zrobie to napisze czy pomoglo .
zaprawde powiadam Ci:
szukaj Twoim przyjacielem jest bo gdyby szukaj Twoim wrogiem był...
to pewnie hasło "przepływomierz" wpisane weń nie oddałoby 210 wyników, z czego co 4 opowiada o tym gdzie i co odłączyć, żeby sprawdzić, czy rzeczony działa...
idź i nie grzesz więcej
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
oki, postaram sie jutro odpiac ten przeplywomierz tzn znajde kogos kto mi pomorze bo ja sam nie wiem nawet gdzie on jest, jak to zrobie to napisze czy pomoglo .
odpialem przeplywomierz i autko idzie jak burza, wprost rwie asfalt, wiec to napewno przeplywomierz. Znalazlem na nim takie oznaczenie pbt-gf30 to taki sam przepływomierz jak 0281002180?
maciejkras napisał/a:
sam tego doświadczyłem gdy miałem nie orginal przepływomierz też mi się mulił a szedł od 3-3,5 ale gdy wymieniłem na org. BOSCH i odczepiłem sterownik to od 1do 5 idzie jak burza na każdym biegu być może u ciebie jest co innego
To miałeś chyba jakiś beznadziejny przepływomierz... Kupiłem nieoryginalną przepływkę, a samochód idzie b.dobrze.
To oznaczenie pbt-gf30 to jest co do początku pbt to się nie wypowiadam bo nie wiem do końca ale gf30 oznacza 30% zawartość grafitu w tworzywie z którego wykonana jest plastikowa część przepływki. Najprawdopodobniej jest to PP (polipropylen).
ale tak czy siak to na pewno nie oznacza modelu przepływki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum