Wysłany: Sob Gru 13, 2008 21:25 [R416] Linka sprzęgła
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Wiam.
Niestety przydazylo mi sie dzis we Wrocławiu coś strasznego. urwała mi się linka sprzęgła (przy samym pedale sprzęgła) Stałem chwile na ul wiśniowej, aż ktoś mi pomogł zepchać roverka na stacje bezynowa. Dośc już marudzenia, chciałbym zapytać, gdzie w niedziele mogę kupic linkę sprzęgła do roverka i jak ją wymienić, musze byc w poniedzialek w pracy wiec zostac do poniedziałku we Wrocławiu mi się nie widzi, czy ma ktoś jakąś instrukcję zmiany tej linki i wie gdzie mógłbym ową linkę zakupić?
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 04, 2011 22:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To w takm razie co mi sie mogło stac, skoro sie zapadło sprzeglo? nie wysprzegla w ogole, a widzialem tam kawalek zerwanej linki (moze od czegos innego) i jak to moge naprawic? (on tak czesciowo wysprzegla, w sensie jak wcisne spzeglo to prawie mi wchodzi bieg. ALe z miejsca nie rusze niestety.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
możesz posadzić kogoś żeby wcisnął sprzęgło a sam obserwuj jak chodzi wysprzęglik czy jest dobry zakres ruchu
sprawdź też czy jest płyn w pompce
Ps. Jak rozłączyć złączkę pomiędzy pompką a wysprzęglikiem która na tym rysunku jest oznaczona nr.3?
Sam właśnie też jestem podczas ustalania usterki sprzęgła (wysprzęglik nie odbija do końca i mam wrażenie że układ się zapowietrzył)
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
przede wszystkim wciśnij rękę między zbiorniczek płynu hamulcowego, a puszkę bezpieczników i zdejmij wieczko ze zbiorniczka płynu sprzęgła i zobacz czy coś tam jest... przypuszczam, że zobaczysz denko
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 00:40 ]
Cytat:
Ps. Jak rozłączyć złączkę pomiędzy pompką a wysprzęglikiem która na tym rysunku jest oznaczona nr.3?
trzeba wcisnąć tan biały plastik, który wystaje przy krawędzi złączki... z obu stron tak samo...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
I wszystko jasne, odpalilem auto, sprzęgło zaczeło działać po dolaniu płynu lecz niestety stało się coś strasznego, cos zaczeło zgrzytac dzwonic w silniku i bum zaczeły się sypać elementy skrzyni biegów i sprzęgła pod autem lać olej itd, ojciec z laweta mnie przywiózł do domciu jutro zobaczymy w warsztacie co sie stało.
swoją drogą ciekawy dzwięk jak koło zamachowe mieli jakies elementy sprzęgła (nowego kupionego 3 miesiace temu) i ciul wie co jeszcze.
[ Dodano: Pon Gru 15, 2008 10:12 ]
I od razu zapytam ile i jaki mam kupic płyn do wspomagania? bo jak dolewalem płyn hamulcowy to zauwazylem ubytek plynu do wspomagania wiec go wymienie od razu.
[ Dodano: Wto Gru 16, 2008 10:21 ]
Jest diagnoza, łożysko oporowe rozsypało się na drobny mak i do wymiany całe kompletne sprzęgło (łozysko zrobiło tam troche spustoszenia docisk rozsypało jedynie tarcza sie ostała) Koszt: Sprzęgło kpl. 310 zł, robocizna 200 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum