Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:50 [R623] Łącznik stabilizatora
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1994
Witam, po wymianie w ostatnich dniach łącznika stabilizatora, słyszalne są dziwne piski przy skręcaniu. Wymieniał je mój znajomy mechanik. Czy możliwe że są źle złożone może ktoś dysponuje zdjęciem poprawnie złożonego tego drobnego elementu. Szukałem na RAVE ale nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 27, 2011 23:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 11:38
Tak, najlepiej spsikać sprayem silikonowym całe gumki i tak zakładać. Od razu też dobrze będzie spsikać gumy stabilizatora, popuszczając trochę ich mocowania, bo one lubią skrzypieć na progach zwalniających. Być może też one właśnie Ci skrzypią przy skręcie, bo cały stabilizator jest teraz sztywniejszy.
Witam. Panowie mam pytanko. Zamówiłem na allegro łączniki stabilizatora na przód do accorda i jest mały problem a mianowicie prawy jest o ok 3-5mm dłuższy. Różnica nie jest duża ale jednak jest i gołym okiem zauważyłem. Teraz pytanie czy mogę tak zamontować i nic złego się nie stanie. Łączniki jakieś bez firmówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum