Wysłany: Pią Gru 05, 2008 12:06 [R400] Problem z ABS
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Moje pytanie brzmi tak wiem ze cos nie tak z abs(kontrolka) wiem spostrzegawczy jestem . mam pytanie zatem jak zdiagnozowac bledy?? i gdzie i jak sprawdzac styki z gory dziekuje za porady jak temat byl prosze o wybaczenie pozdrawiam
ps. Jest to ten slabszy diesel 86 km.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 02, 2011 22:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 12:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mógłbyś sprecyzować np. czy się nie zapala,czy może nie gaśnie czy czy jeszcze coś innego. Czujniki masz za kołem obudowa aluminiowa i może tam sprawdź połączenie. Ale póki się konkretnie nie określisz to raczej nikt nie będzie wiedział ja Tobie pomóc.
jeśli kontrolka się cały czas świeci, to ABS nie działa po prostu.
nie działa najczęściej bo któryś czujnik jest popsuty lub nie ma z nim kontaktu...(czyli pierwsze do sprawdzenia przewody i połączenia)
jesli chodzi o diagnostykę , to testbook lub bosch KTS ...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
no wlasnie mam podobny problem w moim 416i. od czasu do czasu sie wlacza kontrolka abs,ale hamuje normalnie. zwlaszcza jak jade po mokrej nawierzchni to sie wlacza,ale po jakims czasie sie wylacza(jak wjade na sucha nawierzchnie?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum