Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:16 [R416] Filtr powietrza konserwacja
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Mam filtr powietrza firmy K&N jak wiadomo filtry te zamiast wymieniać się czysci i tu pytanie czym to sie czysci i konserwuje po za tymi oryginalnymi srodkami z K&N? czy są jakies zamienniki albo coś podobnego?
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 23:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://bluebox.zary.com.p...czyszczenie.htm
czytaj kolego- może coś ci to pomoże, ja swój wkład sportowy prałem w letnej wodzie,poczym dawałem mu wyschnąć i natłuszczałem go sprayem do filtrów sportowych ale wybacz było to kilka lat temu nie pamiętam jaki to był środek
Z zamiennikami srodkow czyszczacych. Mialem auto kupione z filtrem K&N, pozniej zmienilem na papierowy, bo wcale nie oplacalo sie (drogie te srodki czyszczace), na dodatek przeplywomierz byl caly w tym syfskim oleju.
Zamienilem filtr papierowy tym k&N i powiem tak, dupohamownia jak zwykle odczuwa wiele, nie sugeruje sie tym, mocy pewnie przybylo z 0.01 konia, natomiast nie da sie tego ukryc, ze moment obrotowy od 3500 rpm zszedl mi w dolne partie, od 2500 do mniej wiecej 6000 rozciąga sie, czuc, ze auto jest minimalnie dynamiczniejsze, az chyba pokusze się na hamownie, bo wiadomo, dupą nic nie zmierze, a już napewno dupa nie wyrusyje mi wykresu (sorry za wylgarnośc, ale inaczej nie mogłem tego wyrazić)
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum