Wysłany: Czw Gru 18, 2008 18:09 [R414] Poziom cieczy chłodzącej na gorącym silniku
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
W moim roverku gdy silnik jest zimny to poziom cieczy chlodzacej znajduje się mniej wiecej 3mm powyżej max (wiem, wiem - troche za duzo sie wlalo , natomiast na goracym podnosi sie do okolo 2cm powyzej max. Oczywiscie po ostygnieciu opada to pozycji wyjsciowej. Dodam, ze plynu nie ubywa. Zastanawia mnie czy tak poprostu jest w tym silniku, czy jednak cos jest nie w porządku... Moze poprostu korek nie trzyma odpowiedniego cisnienia i to powoduje podnoszenie sie cieczy... Z gory dzieki za jakakolwiek podpowiedz .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 22:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 18:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, wiem ze powinien podnosic sie poziom. Zastanawia mnie tylko, ze w zadnym samochodzie nie zaobserwowalem az takiej roznicy poziomow miedzy zimnym a cieplym ukladem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum