Panowie, z dnia na dzień, co mnie zdziwiło przestało mi grzać prawe lusterko, lewe grzeje ładnie, woda się skrapla po chwili jak odpalę autko gdy jest deszczowo i mam całe mokre lustereczko, natomiast z prawym jest problem.
Co może być przyczyną, za co się złapać, co zrobić, aby to doprowadzić do takiego stanu w jakim było, czyli żeby z powrotem zaczęło grzać w momencie odpalenia auta.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widzę na Allegro.pl, że drogie to to nie jest, teraz pytanie jak to wymienić i jaki dokładnie model tej maty kupić, który by pasował do mojego Roverka.
zdejmij lustro najpierw i sprawdź czy masz napięcie na stykach maty, a jesli tak, to przejdź do opcji kupowania maty a przy okazji zobaczysz jak ta mata wyglada i jak ją wymienić
zdejmij lustro najpierw i sprawdź czy masz napięcie na stykach maty
Powinno być, bo jak wspomniałem, lusterko przestało grzać z dnia na dzień. Od strony kierowcy natomiast wszystko jest tak jak należy. Nie wiem dlaczego od strony pasażera mi przestało grzać.
[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 22:09 ]
Brt napisał/a:
zdejmij lustro najpierw
Masz gdzieś jakiś "rave" aby mógł zrobić to bez żadnych niespodzianek z mojej strony
przestawiasz luserko w skrajną pozycję (w stronę szyby lub do dołu), wtedy robi sie szczelina pomiedzy lustrem a obudową, podważasz z czuciem i wychodzi tylko uważaj na przewody i konektory od maty grzewczej. Pozatym to że wczoraj było, nie znaczy, że gdzieś się przewód nie ułamał dziś np. Ja bym znalazl najpierw przyczynę a dopiero póxniej zastanawiał sie jak naprawic
Brt, no to sprawdzę to jutro, poszedłbym teraz na parking, ale jestem w pracy i nie mam jak, bo niech ktoś zadzwoni albo wpadnie do mnie na recepcję i nikogo nie zastanie, to będzie wielkie "halo"
moje od zawsze nie grzeje próbowąłem reanimować matę (styk odpadł) ale wytrzymało tylko tydzień
Mi to w sumie przeszkadza, bo wole mieć czyste lusterko i suche, co innego gdy deszczu nie ma, to wtedy nie ma problemu, no ale jednak jak teraz mamy porę deszczową, do tego niech najdą nas mrozy, to jednak to ogrzewanie mi się zda z powrotem. Jutro do tego zobaczę, co i jak...
A jeszcze zapytam odnośnie samych szkieł, póki co nie chcę wymieniać całkowicie lusterek, bo gdzieś na wiosnę, może lato będę chciał podmieć lusterka na te od 25-tki, ale póki co zostanę przy fabrycznych i teraz tak, mam dość mocno zajechane w nich szkła, jakie szkła by pasowały do nich z Allegro aby je podmienić sobie i cieszyć się czystym obrazem spoglądając w lusterko
Brt napisał/a:
próbowąłem reanimować matę (styk odpadł) ale wytrzymało tylko tydzień
Trzeba było kupić nową matę i podkleić, czy może ciężko dostępne te maty są?
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 23:21
TU masz szkla
TU masz maty
TU masz szklo wraz z przyklejona mata, tylko sprzedajacy mylnie opisuje to jako wklad lusterka.
Aby dobrac wymiarem odpowiednia mate do szkla wytnij z papieru szablon o wymiarach padanych w aukci maty, przyloz do szkla i bedziesz widzial czy nie za mala lub za duza
Chciałbym się podłączyć do "tematu" - tylko w mojej kwestii to z dnia na dzień przestały dwa grzać - tylna szyba grzeje a lusterka nie. Wątpię, żeby dwie maty się zpaliły czy coś w tym stylu. Może macie jakiś pomysł?
POZDRAWIAM
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 01:20
Adley napisał/a:
Chciałbym się podłączyć do "tematu" - tylko w mojej kwestii to z dnia na dzień przestały dwa grzać - tylna szyba grzeje a lusterka nie. Wątpię, żeby dwie maty się zpaliły czy coś w tym stylu. Może macie jakiś pomysł?
Może wystarczy odgiąć dobrze styk w przycisku od grzania lusterek. Jest w rave sposób diagnostyki usterek podgrzewanych luster, pisałem też o tym na forum, poszukaj.
Adley, w R600 masz osobny włącznik do grzania lusterek i zazwyczaj on jest problemem - poszukaj. W R200 lusterka grzeją na okrągło, wiec problem jest raczej w kabelkach lub macie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum