Wysłany: Pią Gru 19, 2008 19:03 [R214 Si 97r] Uszczelka pod klawiaturą
Mam silnik cały w oleju i ubywa go też. Ubywa też płynu w zbiorniczku. Szukałem i objawy zgadzały by się z uszczelką pod klawiaturą ... tylko co to jest i jak to wymienić ? Jeśli nie jest to jakieś ekstra skomplikowane to prosze o wskazówki.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W zasadzie uszczelkę pod klawiaturą możesz wymienić sam - tyle że tak jak koledzy pisali wyżej, Twój problem to uszczelka pod głowicą - a tu już sam nie dasz rady (no może byś dał gdyby nie był konieczny szlif głowicy) tak więc pozostaje wizyta u mechaniora - mnie to trochę kosztowało, z tym że ja pokusiłem się od razu o wymianę symeringów na wałkach uszczelki pod głowicą, kolektorem ssącym i wydechowym, było coś tam jeszcze , ale już nie pamiętam. Robocizna u mnie wyniosła 200 Pln, części (uszczelki symeringi i jakieś dodatkowe głupoty) + olej + płyn chłodniczy 500 Pln. Reasumując wyszło nie drogo, ale robiłem u znajomego mechaniora - a jak pytałem na Lublinie to liczyli sobie po 600 Pln za robotę.
Pzdr.
Osobiście jeśli zna się na rzeczy, to też by to zrobił, ale jeśli nie czujesz się dość mocny w te "klocki", to lepiej się za to nie bierz i wstaw gdzieś do dobrego mechanika auto. Elementy do wymiany kup sam, wyjdzie Cię na pewno taniej, a robocizna no to już swoją drogą, musisz się dogadywać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum