Wysłany: Sob Gru 20, 2008 14:27 [R414] Dziwne pukanie przy skręcaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
Ostatnio co jakis czas odzywa mi sie dziwne pukanie przy skrecaniu w lewo i nie jest ono miarowe z obrotami kola mysle ze to nie jest przegub. podejzewam cos ze wspomaganiem/maglownica. Co to moze byc
Objaw jest taki ze stojac na postaju zaczynam skrecac kierownice i powoli ruszac, wtedy slysze puk-puk-puk-puk-puk... ktore czesem ustaje calkowicie czasem jak przestaje dokrecac kierownice, a sa dni ze w ogole nie puka. przy skrecaniuw prawo nie zaobserwowalem pukania
czasem tez jak jade prosto/skrecam to slysze i czuje lekkie grzechotanie na kierownicy
o co kaman?
_________________ 820ti Coupe raw power
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 04, 2011 22:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 14:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 14:50
U mnie dźwięki dochodziły poprostu z pod maski Dopiero pomoc 2 osoby kręcącej ósemki na parkingu dała słuszne rezultaty. Obchodząc auto ze wszystkich stron miałem pewność ze odgłosy słychać przy prawym kole. Po zdjęciu w/w i poszarpaniu wszystkim co się da, udało się znaleźć luzy i postawić diagnozę
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum