Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:29 [R200] Rover 200 - '98 2.0 diesel - moment srub przy glowicy
Witam.
Czy moglbym prosic aby ktos powiedzial jaki ma byc moment dokrecenia srub przy glowicy w Roverze 200 - '98 rok - 2.0 diesel?
Z gory dziekuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Sob Gru 20, 2008 00:41 ]
czy ktos mogl by mi podac tylko te dane o ktore prosilem? nie moge jezdzic autem, bo musze to cholerstwo skrecic. Prosze pomozcie!
King Tony owszem super, ale stanley to tylko jeśli masz za dużo piniendzy i chcesz kupić kilka kompetów... chociaż na te, niewielkie w sumie momenty, każde powinny dać radę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja akurat mam wszystkie narzedzia Stanleya, King Tony, Gedore dlatego je poleciłem bo nie raz spotykałem sie w warsztach z chińszczyzną typu Topex, Top Tools itd. gdzie poprostu stal jest smiesznie miękka i zostaje w reku wiec lepiej zeby chlopak nie kupil taniego badziewia bo bedzie musial kupowac drugi raz... Yato i Jonnesway produkuja juz prawie wszystko i robia sie marka typu LG lub Bosch - zaczynaja produkowac tanio oraz wszystko pomijajac jakosc...
P.S. Handlowalem budowlnaka, narzedziami i elektronika wiec mam doswiadczenie dosyc duze OT sie zrobil,
Chlopak niech kupi dobra nasadke i klucz nanometryczny to posluzy mu na lata...
z kluczem dynamometrycznym "w rękach" to bym akurat nie ryzykował...
nie chodzi nawet o to, żeby dokręcić wszystkie sruby z określonym momentem, ale żeby wszystkie byly dokręcone równo, bo inaczej połączenie może nie być szczelne
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum