Wysłany: Nie Gru 21, 2008 23:45 [R220] Szarpanie/Czkawka 1700-2100 obr...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Dzisiaj złapało mnie 2 razy Gdy wyjeźdzałem do rodziny pierwsze 4-5 km szarpało bez względu na bieg w wyżej wymienionych obrotach.. po tym dystansie wszystko wróciło do normy... 2 Raz trasa na bemowo nic nie przerywa... powrót znowu zaczyna się szarpanie....
Dodam że kiedyś mi to juz się przytrafiło w między czasie zrobilem ok 1200 km i wszystko było w normie.... nie odczuwać spadku mocy powyżej tych obrotów spalanie w normie... Pomocy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 18, 2010 19:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 23:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 00:04
RaPt!l3 napisał/a:
Qźwa jeszcze nie tu wrzuciłem temat...
Zrobione.
Co jeszcze, no przyczyny mogą być różne, znajdziesz wiele podobnych wątków na forum i różne rzeczy, które można sprawdzić. Na początek najlepiej się zająć układem paliwowym pod względem zapowietrzania się, a także układem dolotowym - dolot, filtr powietrza. Check engine Ci się nie zaświecał przy tej czkawce?
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 09:08
RODZOSM napisał/a:
Ups... faktycznie. Mea culpa.
Czyli co, w dieslach nie ma palca
Diesle mają zapłon samoczynny. Nie ma kabli, cewki, rozdziału zapłonu i świec iskrowych. W cylindrach następuje samozapłon mieszanki paliwowo powietrznej. Świece żarowe, które są w dieslu służą jedynie do podgrzania komór spalania i ułatwieniu rozruchu zimnego silnika.
nie ma palca, aparatu zapłonowego, świec zapłonowych, kabli wysokiego itp. Trochę inaczej działa ten silnik Zapłon nastepuje w momencie wtryśnięcia paliwa w bardzo gorące wcześniej sprężone powietrze w komorze spalania
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 09:47
RaPt!l3 napisał/a:
Dopiero wstałem
Ale już tackę podstawiasz pod ręce wiernych
RaPt!l3 napisał/a:
Ps jak Odpowietrzyć filtr paliwa ?
Żaborze wstrętny, pisałem już o tym milion razy i pewnie jeszcze pięciu innych ludzi też po milion razy wrrrrrr.. poszukałbyś sobie trochę Wykrecasz trochę śrubkę na górze filtra i pompujesz gruszką aż będzie leciała sama ropa, potem dokręcasz i gitara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum