Witam mam taki problem, dzisiaj rano przy uruchomieniu samochodu podczas podgrzewania swiec nie usłyszałem specyficznego pstrykniecia chyba przekaznika od swiec po ktorym uruchamiam samochod. Słyszalne pstrykniecie było z prawej strony autka . W pracy sprwadziłem do swiec nie dochodzi napiecie. Z tego co zdazyłem poczytac to prawdopodobnie przekaznik swiec i tu pytanie gdzie on sie znajduje czy to on własnie zawsze pstrykał. pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A kontrolka sie zapaliła na zegarach ? Jak sprawdzałeś napięcie na świecach , zaraz po przekręceniu kluczyka czypo dłuższej chwili ? Bo skoro autko odpaliło i dojechałeś nim do pracy to może poprostu nie usłyszałeś cyknięcia ale wszystko działa
witam dzieki za zainteresowanie juz go zdemontowałem jutro bede sprawdzał czy to napewno on. Co do od odpalenia to bez niego odpala narazie bez problemu. Kontrolka swiec zapala sie na chile i gasnie. A napiecia na swiecach nie ma zaraz po przekreceniu stacyjki. Przekaznik to Siemens v23136-j1004-x30 i jeszcze jedno oznaczenie
ywb 101200. Pod takim własnie oznaczeniem jest w sklepie tomateam za kilkanascie zł. W niedziele jade na giełde do gliwic moze tam cos dostane. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
No i okazało sie ze po ponownym podlaczeniu przekaznika wszystko dziala jak kiedys widocznie sie zawiesił lub styki były zabrudzone:) pozdrawiam
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 19:50
Witam. Podepne się by nie zaśmiecać.
Czy owy przekaznik jest umieszczony gdzie indziej w R45iTD ? Ja nigdy jeszcze nie słyszałem tego "tyknięcia". Gdy jest chlodniej kontrolka świec swieci się dłużej a gdy cieplej odpowiednio krócej wiec chyba działa, prawda ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum