Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Problem polega na tym, że nie moge nigdzie dostac sworznia do mojego R45. wszedzie jest w ofercie tylko ten co do Hondy Civic ale niestety on ma mniejsza srednice niz u mnie. Powinna być 16mm średnica sworznia a wszędzie jest 14mm. więc moje pytanie gdzie można taki dostac na śląsku (chodzi o czas, wiadomo święta). Kolejne pytanie to gdzie zakupic wewnętrzny przegub na półoś? Jeszcze jedna prośba do innych użytkowników R45 - potrzebuje fotkę rurki od wspomagania która biegnie pod silnikiem przez misę olejową, a dokładnie fotki tej rurki zrobionej w miejscu przebiegania jej pod półosią. Wszystko to przez to że pękł sworzeń, kolo odpadło, półoś wyskoczyła rozsypała się i zmasakrowała rurke wspomagania. Odpada AP, INTER-CARS, FOTA, HART. Tam już byłem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 04, 2011 22:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 22:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam niedaleko taki maly sklep z kumatym właścicielem.jutro pojdę do niego i spytam.z niczym co potrzebowalem nie bylo problemu i na nic nie czekalem dlużej niż 24h.
PS.czy miałes jakieś niepokojące odgłosy zanim to się stało?pytam z ciekawości żeby ewentualnie zapobiec takiemu zdarzeniu
PS.czy miałes jakieś niepokojące odgłosy zanim to się stało?pytam z ciekawości żeby ewentualnie zapobiec takiemu zdarzeniu
Czasami mi zgrzytnelo w zawieszeniu przy pełnym obrocie kołami, dwa trzy razy w tygodniu to jedyny objaw. Sworzenień nie stukał. Zatarl sie. co do tego sklepiku z częściami o bedę wdzięczny za sprawdzenie.
Brt myślalem o Tomateam ale chciałbym jutro wszystko naprawić(potrzebuje auto na wigilie) wiec nie wiem czy sie uda od niego zdobyc te częci jutro też będę do niego dzwonł.
bylem u niego i jest to do załatwienia...ale dopiero miedzy świętami a nowym rokiem ponieważ zamowiony towar dostaje na drugi dzień a jutro hurtownia już nie wysyła zamówionych części
Sworzeń (mowa o dolnym) juz w drodze od Tomateam. Okazuje sie że R45 z silnikiem 2.0 idt niestety ma inny sworzeń niż reszta Rowerków. Sworzeń ten nie jest nigdzie dostepny(chyba że Tomateam ale kupiłem ostatni ). Dla innych urzytkowników tego modelu podpowiadam że średnica samego sworznia ma byc 16mm, a nie 14mm jak reszta modeli. Wszędzie tam gdzie w katalogach będzie napisane że pasuje do R45 i Hondy Civic to na 100% ma 14mm
Ogólnie wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc.
jeszcze prośba jak w pierwszym poście tego tematu, jakby ktoś mógł w wolnej chwili zrobic fotkę tej rurki od wspomagania. Będę wdzięczny.
mam niedaleko taki maly sklep z kumatym właścicielem.jutro pojdę do niego i spytam.z niczym co potrzebowalem nie bylo problemu i na nic nie czekalem dlużej niż 24h.
czemu ja o tym nic nie wiem? daj jakieś namiary na ten sklep
rafalq1 napisał/a:
jeszcze prośba jak w pierwszym poście tego tematu, jakby ktoś mógł w wolnej chwili zrobic fotkę tej rurki od wspomagania. Będę wdzięczny.
chętnie zrobilbym fotke ale nie mam technicznych możliwości tzn jakiegoś kanału żeby wjechać
Ciufcia, ten sklep jest na bytomskiej pomiędzy rybnym i cukiernią obok bazyliki.zawsze tam kupuje.nawet części do mojej mazdy potrafi znaleźć choć niektóre trudniej dostać niż do rovera.pozdrawiam.
Jak już tam bedziesz to wpadnij na kielicha cytrynówki.mieszkam o rzut beretem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum