Myslę, że w 3 tysiacach się zamkniejsz, najwięcej wydasz na alementy blacharskie i na lakiernika. z silnikiem raczej sie nic nie stało, ewentualnie jakaś wymiana chłodnicy, jakiś przewodów.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Przed liczeniem opłacalności dowiedz się o dostępność europejskich przednich lamp, bo to jest DUŻY problem.
Może się okazać, że zrobisz wszystko, a lamp nie dostaniesz albo ktoś krzyknie 1500 zł.
Reszta to pikuś, bo części się z anglika weźmie (ciężko tylko ocenić jak dostały podłużnice).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 12:34
balrog napisał/a:
Co się stało?
Lekki zakręt pod górkę w prawo na drodze numer 79,wjazd do Krzeszowic od strony Krakowa.
Trochę mokro było a tam wertepy dość spore i ABS mnie zaskoczył bo jak zaczęło tył wynosić to odruchowo na hamulec a to tylko pogorszyło sytuację.
kostas napisał/a:
najwięcej wydasz na alementy blacharskie i na lakiernika.
Może boleć. A co do lakiernika to po znajomości...
kostas napisał/a:
z silnikiem raczej sie nic nie stało, ewentualnie jakaś wymiana chłodnicy, jakiś przewodów.
Silnik pali jak wcześniej,auto "na chodzie",chłodnice całe,ta od klimy chyba też.Pęknięta obudowa wiatraka na chłodnicy.
Ale nie wiem co z pasem przednim. Wymienić czy naciągać
Blacharz ma dziś podjechać i zobaczę co ciekawego powie...
[ Dodano: Wto Gru 23, 2008 12:37 ]
maciej napisał/a:
Reszta to pikuś, bo części się z anglika weźmie (ciężko tylko ocenić jak dostały podłużnice).
Podłużnice raczej całe bo to nie była czołówka tylko ślizg bokiem,prostopadle do bariery ochronnej...
Ostatnio zmieniony przez filo Wto Gru 23, 2008 13:18, w całości zmieniany 1 raz
Podłużnice raczej całe bo to nie była czołówka tylko ślizg bokiem,prostopadle do bariery ochronnej...
Bo wyglądało na "najechanie".
Tak jak pisałem - szukaj lamp, bo resztę załatwisz bez problemów.
Wydaje mi się, że jak pytałem 2 lata temu to Tomi nie miał, ale miał poszukać, czy ktoś nie produkuje zamienników - musiałbyś do niego zadzwonić, bo w sklepie internetowym nie ma.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
filo, gadalismy o czesciach i powiem tak...
Blotniki przednie klep, zamiast tego musisz kupic pas przedni gorny nad zamkiem bo to jest miekkie i ciezko utrzymac w tym forme, naciagnac belke dolna oraz zobaczyc czy nie zgiela sie belka stabilizatora, kupoic maske i lampy(co do tego juz wiesz chyba co wybrac), wzmocnienei zderzaka i zderzak i to chyba na tyle... Rob auto bo jak sprzedasz to za smieszne pieniazki
Tak jak pisałem - szukaj lamp, bo resztę załatwisz bez problemów.
Wydaje mi się, że jak pytałem 2 lata temu to Tomi nie miał, ale miał poszukać, czy ktoś nie produkuje zamienników - musiałbyś do niego zadzwonić, bo w sklepie internetowym nie ma.
Depo produkuje zamienniki. Nie wiem tylko, czy to wersja LHD czy RHD - nie ma rozróżnienia w katalogu jak w przypadku innych modeli.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 09:58
Co do czesci to moze nie bedzie az tak drogo (no nie wiem jak z lampami skoro Maciej pisał ze trudny dostep) . A najwiecej kasy raczej pójdzie na malowanie(dobór oraz lakiernik).Na twoim miejscu robiłbym sobie samemu (jesli masz warunki) a dopiero w ostatecznosci udałbym sie z pomocą do kogoś. No chyba ze masz jakiego znajomego(blacharza,lakiernika) który by ci pomógł wtedy sądze ze 2k spokojnie by sie zmiescił
Jakieś namiary na zamiennik osiągalne w Polsce ktoś posiada?
Zadzwoń do Tomateam - jeśli coś do Roverków jest dostępne w Polsce, to Tomi to znajdzie.
filo, fartuchow nie zmieniaj! Tylko ten pas ktory zdjales srodkowy nad zamkiem-na zdjeciu go juz nie ma!
Naciagnac tez moze sobie sam jesli nie masz dwoch lewych rak, samochod na sztywno uczepiasz tylem a przodem przez drzewo naciagasz bloczkiem dolna belke(ja to robie na ramie takze najlepiej jak dobry blacharz ma rame)... Blotniki klepiesz przez drzewo a nastepnie gumowym mlotkiem to co jeszcze wpadlo do srodka, potem szpachla i gotowe... Maski nie uratujesz a nawet jesli tak to po czasie siadzie szpachla i beda pekniecia...
Roboty blacharskiej tu jest na jeden dzien z podkladem a w nocy lakier...
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 12:43
Zaraz ma być znajomy blacharz i zobaczę co powie (gościu ma ramę do naciągania).
Zastanawia mnie tylko,że jeśli trzeba będzie wymienić pas przedni to zapewne trzeba będzie opróżnić klimatyzację,żeby odkręcić tą rurkę srebrną-dodatkowy koszt.
I najważniejsze-od czasu dzwona auto stoi z odpiętym akumulatorem i zapewne jeszcze postoi ze dwa tygodnie-czy w związku z tym nic sie nie popierdzieli z alarmem i immo
I najważniejsze-od czasu dzwona auto stoi z odpiętym akumulatorem i zapewne jeszcze postoi ze dwa tygodnie-czy w związku z tym nic sie nie popierdzieli z alarmem i immo
Może paść synchro i wtedy niestety, ale nie będzie dało rady rozbroić bez komp. immo.
Skoro nie masz na żadnych ścieżkach zwarć itp., co mogło by źle wpłynąć na akumulator, to czemu go nie podłączyć, popsuć się nie popsuje gdy będzie podpięty, jedynie problem później może być z odpaleniem po takim długim postoju, ale z tego co widzę to autko trzymasz w garażu, więc powinno być ok.
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 13:08
ywis napisał/a:
Skoro nie masz na żadnych ścieżkach zwarć itp
Ręki nie dam sobie uciąć.
Lampy odpięte,wszystko co możliwe a ucierpiało też. Wentylatory chyba pasuje odpiąć bo widziałem,że tam wtyczka zmaltretowana jest.
ywis napisał/a:
ego co widzę to autko trzymasz w garażu,
O to chodzi,żeby sie nie zajarało...szkoda domu...
Ale popatrzę zaraz dokładniej co tam jeszcze zabezpieczyć bo skoro twierdzisz,że immo może stwarzać później problemy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum