Wysłany: Nie Gru 28, 2008 14:45 [R45] Na wstecznym włącza się wycieraczka..
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Mili Państwo - jak w temacie - jak włączam wsteczny to włącza się tylna wycieraczka gdzie to zwarcie może być ? jak się za to zabrać ? poradźcie prosze
dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 03, 2011 23:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak włączam wsteczny to włącza się tylna wycieraczka
czy wtedy gdy masz włączone wycieraczki z przodu czy zawsze W R200 gdzy sa właczone wycieraczki z przodu i wrzuci się wsteczny to wycieraczka tylna włacza się automatycznie. Może u Ciebie jest takie samo rozwiązanie
W R200 gdzy sa właczone wycieraczki z przodu i wrzuci się wsteczny to wycieraczka tylna włacza się automatycznie. Może u Ciebie jest takie samo rozwiązanie
Przy wyłączonych wycieraczkach - tylnie też niby wyłączone. Dzieje mi się tak od jakiegoś czasu - podejrzewam jakieś zwarcie, czy poprostu przełącznik się zepsuł? tylko gdzie zajrzeć bo ja po liceum jestem
jak otwierasz klape to tak w rogu jak przechodzi z auta do klapy.. jedna guma idzie wezyk z woda a druga kable.. albo sie przetarly i robia zwarcie albo sie urwaly.. ogolnie rzecz latwa do zrobienia
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Boga, to mu przedstaw swoje plany na przyszość..
Ostatnio miałem to samo.. na dodatek nie grzała mi tylna szyba...
Więc tak:
Otwórz klapę bagażnika, w prawym górnym rogu będzie gumowa rurka w której idą kable.. Na pewno były one przytrzaskiwane przez klapę bagażnika i naruszona została izolacja lub po prostu zostały któreś kable przerwane. Dlatego robi się zwarcie. Wyciągnij górną część uszczelki i rozetnij ją mniej więcej do połowy, nożykiem milimetrowym.. Następnie należy zsunąć wężyk tak aby odkryć uszkodzone okablowanie. Kable przerwane trzeba polutować, a naruszone dobrze zaizolować. Jak skończysz to porządnie oklej uszczelkę i wciśnij na swoje miejsce... i uważaj żeby jej dalej nie przytrzaskiwać.. Powinno wszystko grać.. Pozdrooo!
[ Dodano: Nie Gru 28, 2008 23:58 ]
Niekoniecznie musisz rozcinać uszczelkę.. może uda Ci się sprawnie ją zsunąć aby mieć swobodny dostęp.. Powodzenia
alez to dobre rozwiazanie, bez wzgledu na pogode, czy deszcz jesienia czy piach latem wrzucasz wsteczny odwracasz sie do tylu a wycieraczka poprawia widocznosc;D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum