Wysłany: Pon Gru 29, 2008 10:43 [MG ZS] Nie gaśnie po przekręceniu kluczyka
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam
Wczoraj przydarzylo mi sie cos dziwnego po zapaleniu auta i przejechaniu z jednego konca parkingu na dugi koniec, przekrecam kluczyk zeby wylaczyc auto a tu moje zdziwienei auto caly czas chodiz i tylko siweci sie kontrolka SRS jezeli dobrze pmaietam moze mi ktos powiedziec co sie stalo ?? bo to w sumie raz bylo ale raz nie znaczy ze juz sie nie powtorzy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 04, 2011 23:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 10:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr, z elektrozaworem bedzie ciezko bo siedzi on w pompie(na pompie) jak kto woli, do stacyjki sie dostaniesz bez problemu i jest tam slimak przekazujacy sygnal...
Ale jak przekreciles kluczyk na 0 to wszystko powinno zgasnac, moze przekreciles na zaplon i dlatego swiecil sie SRS, ale powinno tez ABS, Check itd...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 11:22
sTERYD napisał/a:
BoloSr, najpierw się przyznaj, czy to diesel
jeśli nie diesel, to elektrozawór można wykluczyć, gdyż nie istnieje
jaki tam Diesel toc to jedyny sluszny motor czyli 1.8 K na benzynke a nie na gnojowke
[ Dodano: Pon Gru 29, 2008 11:22 ]
NEOSSS napisał/a:
sTERYD, Tez fakt ale 120 to raczej Diesel
ja ci dam diesel
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 11:24
NEOSSS napisał/a:
BoloSr, z elektrozaworem bedzie ciezko bo siedzi on w pompie(na pompie) jak kto woli, do stacyjki sie dostaniesz bez problemu i jest tam slimak przekazujacy sygnal...
Ale jak przekreciles kluczyk na 0 to wszystko powinno zgasnac, moze przekreciles na zaplon i dlatego swiecil sie SRS, ale powinno tez ABS, Check itd...
toc ja wiem co ja robilem poprostu przekrecilem tak jak zawsze a auto nie zgaslo i dokaldnie tak jak pisze chodizlo i swiecilo sie tylko SRS normalnie zdurnialem
no to pozostaje stacyjka, albo przekaźnik główny wtrysku
szkoda, że RAVE zostało w szczecinie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 11:28
NEOSSS napisał/a:
BoloSr, to zes zaszalal z tym 1.8 naprawde...
Elektrozawor omin...
wole to 1.8 w benzynie niz w 2.0 w gnojowce jeszce nie znalazl sie nikt kto by mnie porzekonla ze diesle sa dobre :)
ale do rzeczy co sie zawiesilo ?wedlug was i co sprawdzic dokladnie
[ Dodano: Pon Gru 29, 2008 11:29 ]
sTERYD napisał/a:
no to pozostaje stacyjka, albo przekaźnik główny wtrysku
szkoda, że RAVE zostało w szczecinie
no to zaarz bede szperal w tym rave oco biega i gdzie co rozebrac
a przekazniki glowne siedzia w komorze silnikowej kolo akusia ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum