Wysłany: Wto Gru 30, 2008 11:04 [214 SI 1,4 1997] obroty 4,5 tys na luzie... ?? ke?
Witam
Oto co sie stalo mojemu bratu jak jechal roverkiem do pracy......
Przez pierwsze 3 km nic ale potem przy zmianie biegow.... wciskasz sprzeglo a obroty wzrastaja do 4,5 tys, puszczesz sprzeglo i jedziesz na wyzszym biegu i nadal wsio ok.
Czytalem troche o obrotach na forum ale o takiego przypadku nie znalazlem....
Jakies pomysly?
ps - dodam ze dzis jest -8 stopni a mam wrazenie ze moj Roverek zle znosi zime, Wy tez macie takie wrazenia?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 11:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mialem to samo w 416Si wczoraj. Problem rozwiązałem psikając takim preparatem do rozmrażania zamków na sprezynke od przepustnicy (ta co pracuje przy wcisnieciu gazu), spróbuj może u Ciebie też pomoże. Powodzenia.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
kwadrat,
Wyczyść przepustnicę (było o tym na forum) zajmuje to 5minut, jak nie pomoże odepnij wtyczkę silnika krokowego i odkręć go (klucz torx) przeczyść np. WD40...
Co do zimy, to każde auto zanim się nie rozgrzeje przy ujemnych temperaturach może "dziwnie" pracować. Może Twój ma jakieś specyficzne objawy poza obrotami?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum