Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 17:29 [R75] Zmiana radia, kostka ISO, sterowanie w kierownicy
Postanowiłem wymienić radio. oryginalnie mam zamontowanego philipsa a kupiłem alpina i po wymontowaniu poprzedniego okazało się że są inne kostki więc kupiłem przejściówkę ISO BMW która pasuje. Po zamontowaniu nowego radia działa ale problem w tym, że nie mam sterowania w kierownicy i łapie tylko kilka stacji radiowych. Radio kupiłem nowe na ebay-u. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Będę wdzięczny za pomoc
Przenoszę do właściwego działu
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:14, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 17:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja przerobilem wycinajac i lutujac kable kostki ISO i tak samo nie mam sterowania w kierownicy bo nie ma takiego kabla w radiu..jesli ktos mialby rozwiazanie jak to zrobic to ja tez poslucham;]]
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 18:13
potrzebny jest adapter który będzie "łączyl" oryginalne instalacje sterowania np. z kierownicy z nie oryginalnym radiem. Jest dużo takich rzeczy na allegro pod dane auto i dane nie oryginalne radio ale Rover to dalej unikat wiedz może być ciężko chyba ze jakiś adapter od BMW może by podszedł
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 12:53
Dzięki za informacje, w prawdzie radyjko kupiłem oryginalne nawet wyświetla mi sie na wyświetlaczu komunikat ROVER po podłączeniu.
Już nawet znalazłem na ebay takie ustrojstwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum