Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 13:53 [R400 1.6 LPG 98r] Nawiew działa z przerwami
Witam,
Mój Roverek ostatnio ma następującą przypadłość:
Nawiew działa bez problemu na wszystkich biegach, jednak co jakiś czas po prostu przestaje w ogóle z niego wiać. Bez żadnego ostrzeżenia nagle brak nawiewu.
Wszystko wraca do normy po kilkunastu minutach. Chodzi wszystko ok by po 2-3 dniach znowu przestać działać na kilkanaście minut.
Dodam, iż obecnie, aby zapobiec parowaniu szyb nawiew chodzi "non stop".
Czy ktoś z Was miał podobny problem?
Może jakaś część się przegrzewa z tytułu ciągłego włączenia nawiewu?
Jak rozwiązać ten problem, bo jazda bez nawiewu po 10 minutach kończy się wycieraniem gąbką wszystkich szyb, co jest dość irytujące w zimowych warunkach.
Z góry dziękuję za sugestie.
Najlepszego w Nowym Roku!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukaj w kabelkach - musi być jakiś niekontakt, nie dociśnięta wtyczka lub coś podobnego, bo te wentylatory nie mają żadnych czujników przegrzania itp - to się musi dziać od wstrząsów.
Ja jeżdżę już 65000 km R623 i nie ważne zima, czy lato mam zawsze włączoną dmuchawę na conajmniej II bieg i nigdy się nie wyłącza.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Szczotki od silnika dmuchawy jeżeli są za krótkie będą sie przywieszać i powodować objawy opisane przez Ciebie. Dmuchawa znajduje sie za schowkiem pasażera i jest przykręcona na trzy wkręty. Szczotki dokupiłem w sklepie z elektronarzędziami Bosch (przed zakupem musisz pomierzyć stare). Wymiana nie jast zbyt skomplikowana troszke czasu cierpliwości a na pewno dasz rade (lutownica sie przyda).
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 11:02
Dzięki Krzychu,
No to mam robotę na weekend. Spróbuję tam zaglądnąć i zobaczyć w jakim stanie są szczotki.
Jakbym miał problemy to pozwolę sobie na kontakt z Tobą
Dzięki Panowie!
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
odkopię temat, czy w R200 dmuchawa zamontowana jest na 3 wkrętach tak jak w R400?
Czy dmuchawa ma jakieś łożyska czy tylko ślizgi? piszczy mi od czasu do czasu
Chcę przesmarować lub wymienić łożyska...
Nie znalazłem tematu podobnego z R200 w roli głównej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum