Wysłany: Pon Sty 05, 2009 19:26 [R200 Vi 97'] Słabo grzeje ;/
Witam, jaka może być przyczyna słabego ogrzewania w aucie? U mnie ogrzewanie oceniam na b.słabe. Ustawie nawiewy na maxa itd, potrwa z 30min zanim w ogóle zacznie się odczuwać ciepłe powietrze, ale to i tak nic bo ja bym to nazwał letnim a nie ciepłym.
Czy niesprawna klima to może być powód? Wcześniej miałem fiestke 92r. i ogrzewanie tam a tu to niebo i ziemia W takie dni jak dziś brakuję tej temperatury bo szyby w środku pomarznięte i nic nie chce nawet od tajać ...
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Sty 05, 2009 22:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. brak płynu i zapowietrzony układ
2. uszkodzony termostat (czy silnik ma właściwą temp. )
3. niedrożny zawór przed nagrzewnicą
4. zapchana nagrzewnica
Zobacz czy masz ciepłe na wlocie a zimne na wylocie i czy zaworek przy nagrzewnicy jest otwarty. Najlepiej by było spuścić płyn, wyczyścić ów zaworek i przepłukać nagrzewnicę (słabym ciśnieniem). W kilku przypadkach na forum pomogło. Ale zacznij od zaworka, bo moze tylko on blokuje ruch płynu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum