Wysłany: Wto Sty 06, 2009 21:46 [R25] Lampy z anglika
Mam w swoim aucie w obu przednich lampach pourywane zaczepy, jeśli kupie angielski to da się do nich przerzucić środek czy jest to a wykonalne i lepiej kopić drożnej prawostronne lampy?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pazdzioch, jesli kupisz angliki to mzoesz sobei dupe przerzucic...
WNETRZE REFLEKTORA TEZ JEST INNE, TO ZE EUROPEJSKA PRAWA LAMPA OSWIETLA DALEJ DROGE TO NIE JEST TYLKO I WYLACZNIE ZASLUGA SZKLA... DO TEGO DOCHODZI ROWNIEZ INNY KAT NACHYLENIA ZAROWKI INNE LUSTRO, ITD...WIEC JEZELI NIE BEDZIESZ WSTANIE PRZELOZYC "BEBECHOW" WRAZ ZE SZKLEM TO MOGA BYC PROBLEMY Z PRZEGLADEM,
A TAK WOGOLE... PO CO WYMIENIAC CALE LAMPY, KLEJENIE UCHWYTOW NIE JEST DROGIE I DAJE EFEKT POZADANY
To zależy od lampy - trzebaby sprawdzić ten konkretny przyadek - np. w R600 mocowania żarówek i obudowy pasują z anglika - miałem to robione i nie ma różnic (miałem połamane mocowania żarówki), ale nie wiem jak jest w R25.
Moze dałoby się znaleźć jakąś firmę w pobliżu, która rozbiera angielskie R25 i wziąć od nich lampę z zastrzeżeniem zwrotu jeśli nie będzie pasować (w CZ Rover Parts w Wawie zgodzili się na to jeśli chodzi o moje R600) albo porównać w siedzibie firmy...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Hmmm to zostaje mi kupienie europejek bo reflektor jest cały porozwalany tzn cała czarna tylna obudowa i była już kiedyś klejona także nie trzymało by się to kupy.
Pazdzioch, z Europejkami ciezko i drogo...
lineumaciel, klocze naprawde da sie odekleic tylko trzeba miec troche rozumu i robic to na goraco lutownica i nozykiem trapezowym...
Jak chcesz europejskie lampy, to zapytaj u Tomiego - www.tomateam.pl
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pazdzioch, z Europejkami ciezko i drogo...
lineumaciel, klocze naprawde da sie odekleic tylko trzeba miec troche rozumu i robic to na goraco lutownica i nozykiem trapezowym...
Moge pomoc przerzucic klosze...
To fakt wszystko trzeba robić z głową, ale przypadku zaczepów myślę że gra nie warta świedczki
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 13:41
Witam. Kupowałem niedawno lampy do mojego ZR-a,czarny środek i zapłaciłem za obie 600 zł. Stan bardzo dobry,po jednym zaczepie klejonym w obu . Też kupiłem anglika,który u mnie jeszcze leży,ale,podobno,ciężko przełożyc szkła.
ciężko jest ustawić taką angielską lampę do europejczyka bo to nie ten kont padania świateł linia światła jest w drugą stronę jeśli wiecie o co mi chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum