eeee jak raz go zrobisz to masz spokoj na trochę, ale ..... dobrze zrobisz pozatym masz .... 10 letnie auto ... cudów nie ma na tym świecie
_________________ Pozdrawiam - Brt
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 21:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MarcinAga [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:16
Witam.
Dzisiaj paseczek doprowadziłem do odpowiedniego napięcia, właśnie ładuje aku.
Gdy uruchomiłem prostownik to wskazówka nieznacznie odbiegła od 0, jakieś niecałe 1,5mm się ruszyła.Znaczy chyba że aku.w ładnej kondycji jest Myślę że z 4-5 godzinek mu wystarczy by był na full ładowany prądem 1A.Jak będę go podłączał z powrotem to najpierw +, a później - (masa) ?
Pozostaje mi jeszcze ten kąt na wtryskach i ewentualnie świece jeżeli chodzi o kwestię odpalania.
Brt , co obstawiasz ? ja chyba świece.Wydaje mi się że kąta to pewnie nikt nie chce ruszać,a tym bardziej w mniej znanych silnikach.Ponieważ świece są tylko 3, to wystarczy że jedna padnie i silnik ma już duży problem.
Ale czas pokaże,czekam jeszcze na przesyłkę i szybko wymiana.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez MarcinAga Pon Sty 05, 2009 22:51, w całości zmieniany 2 razy
kiepski ze mnie hazardzista obstawiam to na co wskażą pomiary kąt sprawdzi każdy normalny warsztat z testerem (np KTS boscha) ustawienie to pół godziny świece wymienić nie zaszkodzi, lae ja jestem najpierw za diagnozą a póxnie jdopiero za wymianą W kazdym razie .... nie zaszkodzi daj znac czy jest poprawa
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 09:55
MarcinAga napisał/a:
O jakim symbolu macie ten mały pasek alternator<->klima
Jakby co to 4PK545 jeśli dobrze pamiętam.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
nie, one mają takie zatoczenia stozkowe, które uszczelniają komorę spalania
_________________ Pozdrawiam - Brt
MarcinAga [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 21:47
Witam mobilnych TDi
Pytanie może zbędne, ale jak to jest z lustrami zew. i wewnętrznym ?
Któreś może są lekko przyciemniane, zew. czy wew. tylko ?Czy może mi się zdaje ?
Ponieważ musiałem zamówić też wkładzik do prawego zew. (jakaś kur.. uderzyła mi drzwiami,jak ustale to ma po lustrach) więc ciekawi mnie czy zamiennik nie będzie się różnił kolorem. Napewno będzie sferyczne bez martwego pola, niby jak oryginał.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum