Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:38 [R75] Jak gra orygianlny subwoofer harman kardon?
Witam, mam juz dośc tego beznadziejnego nagłośnienia w tym aucie. Mam do kupienia oryginalne radio z cd z rovera, zmienirke cd oraz subwoofer ze wzmacniaczem harman-kardon. Ma ktoś taki zestaw w Roverku? Jak to gra? warto płacić 900zł? Próbowałem zamontować subwoofer aline w bagażniku ale to było dudnienie a nie bas. Ja oczekuję czystego, soczystego dźwieku. Głosniki wymienione, mam dystanse ale cały czas nie to. Brakuje basu.
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega tu z forum za moja namowa wrzucil do r75 intertechnika mds08 kupisz go za 250zl do tego wzmacniacz np alpine mrv-t303 za 150zl i naprawde mily zestaw.
Jutro moge Ci podac gg do bartka z wroclawia on ma wlasnie mds 08 + dls r6a na przodzi i micro dimension jr-4300 do zasilenia calosci. Radjo fabryczne i jest bardzo zadowolony.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ja nie chce iśc na tanioche albo sam coś kombinować, juz mam dośc. Kupuje wzmacniacze, tuby, subwoofery po kilkaset zł ale to bez sensu bo bagażnik jest dobrze wyciszony i zamiast basów jest masaż pleców. Oryginalny sub mieści sie pod tylną półką tylko pytanie jak to gra i czy warto. Mógłby sie ktoś wypowiedzieć? Interesuje mnie tylko oryginalny sprzęt, nie robię nic na własna rękę i nie chce juz eksperymentować.
Ja nie chce iśc na tanioche albo sam coś kombinować, juz mam dośc. Kupuje wzmacniacze, tuby, subwoofery po kilkaset zł ale to bez sensu bo bagażnik jest dobrze wyciszony i zamiast basów jest masaż pleców. Oryginalny sub mieści sie pod tylną półką tylko pytanie jak to gra i czy warto. Mógłby sie ktoś wypowiedzieć? Interesuje mnie tylko oryginalny sprzęt, nie robię nic na własna rękę i nie chce juz eksperymentować.
Nie bede tego komentowacc... zadaj sobie jedno pytanie jak glosnik 16cm, który gra w obudowie 3-5l zestrojonej zdecydowanie za wysoko aby podskoczyl spl moze zagrac z fajna jakoscia... A w ogóle jaki masz teraz sprzet załozony? moze poprostu nie potrafisz go porządnie ustawic...
Radio Alpine 9871rr, głosniki hertz dsk165 z przodu i jbl z tyłu... próbowałem z subwooferem alpine i wzmacniaczem ale tak jak mówię - masaż pleców i łupanie jak cepem na klepisku. Dlatego chce wstawic wszystko oryginalne, począwszy od radia a na subie w tylniej półce skończywszy.
Radio Alpine 9871rr, głosniki hertz dsk165 z przodu i jbl z tyłu... próbowałem z subwooferem alpine i wzmacniaczem ale tak jak mówię - masaż pleców i łupanie jak cepem na klepisku. Dlatego chce wstawic wszystko oryginalne, począwszy od radia a na subie w tylniej półce skończywszy.
mam tylko jedno pytanie... czy ktos kompetentny Ci to porządnie ustawiał?? A poza tematem patrząc na głośniki to nie dziwie sie, że nie jesteś zadowolony. Poza tym fabryczne radia r75 to porażka niestety.
Ja mam Symphony z przodu w drzwiach Clarion 165 na zwrotnicy i dużo wyciszenia oraz dystanse które piłowałem przez tydzień. Narazie zrobiłem lewe drzwi. Jak się ociepli to zrobię prawe. z Tyłu w drzwiach wylądują woofery 20 cm (o ile wejdą) pod wzmacniaczem (jeszcze nie wiem jakim). Co do suba to będzie bez wątpienia JBL zabudowany w miejscu koła zapasowego na wzmacniaczu Magnnat i kondensatorze 2F. Sprawa tylnej półki - będzie ona dość mocno "zotworowana" i na pewno jeszcze dodatkowo wzmocniona ponieważ otwory ja osłabią.
Szczerze na radiu serii "Symphony" po wymianie jednego głośnika i wyciszeniu drzwi pojawił sie tak bardzo oczekiwany bassssssss......
Nie mogę sie doczekać juz efektu końcowego......
Ostatnio zmieniony przez ciacho4 Wto Sty 13, 2009 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam Symphony z przodu w drzwiach Clarion 165 na zwrotnicy. Dużo wyciszenia w drzwiach i Dystanse które piłowałem przez tydzień. Narazie zrobiłem lewe drzwi. Jak sie ociepli to zrobię prawe. z Tyłu w drzwiach wyląduje woofery 20 cm pod wzmacniaczem (jeszcze nie wiem jakim) a co do suba to będzie bez wątpienia JBL zabudowany w miejscu koła zapasowego na wzmacniaczu Magnnat i kondensatorze 2F. Sprawa tylnej półki będzie ona dość mocno "zotworowana" i na pewno jeszcze dodatkowo wzmocniona ponieważ otwory ja osłabią.
Szczerze na radiu serii "Symphony" po wymianie jednego głośnika i wyciszeniu drzwi pojawił sie tak bardzo oczekiwany bassssssss......
Nie mogę sie doczekać juz efektu końcowego......
Ty tak na poważnie czy to miało być na poprawe humoru .
Michone a co tu jest do ustawiania i co złego jest z głosnikami? To są jedne z droższych głośników, drzwi wyciszone, zrobione dystanse... Przód na zwrotnicach... mi już ręcę opadają z tym audio... masakra poprostu.
Michone a co tu jest do ustawiania i co złego jest z głosnikami? To są jedne z droższych głośników, drzwi wyciszone, zrobione dystanse... Przód na zwrotnicach... mi już ręcę opadają z tym audio... masakra poprostu.
Jeśli chodzi o głośniki na przodzie to hertz dsk (nie obrażaj sie) porownywalismy z kolegami z diyaudio do czeskich tvm arx 165 za 35zł i tesle graja ładniej... Nie wspominając o wysokotonowym ktory robi za piaskarkę... Nie wiem jaki model JBL masz na tyle ale ale ta firma to ogolnie ma padaczke skonczyła się 8 lat temu a teraz jest bardzo niewspółmierna pod względem cena/jakość.
Co do ustawiania to jest wiecej niz Ci się wydaje. Bo i przod i tył i sub powinien być na wzmacniaczach. Przod i tył trzeba odpowiednio podciąć od doły filtrem górnoprzepsutowym w zależności od suba i od głośników tto moze byc 90hz a moze 150... W zależności od wzmaka subsonik i dolnoprzepustowy na suba, żeby ciągnął poniżej tego co gra przód. Oprocz tego gain ktory trzeba zgrac tak zeby bas byl uzupełnieniem a nie wywyższeniem. Oczywiście wszystko ustawiamy na flat w radiu.
Michone dzięki za rady... Szkoda, że nie mieszkasz bliżej bo widzę, że znasz sie na rzeczy. Z chęcią odstawiłbym auto do jakiegoś fachowca żeby zrobił to jak należy bo czytanie for internetowych na nic się zdaje. Zna ktos jakąś firmę car-audio w warszawie, żeby zrobili nagłośnienie w samochodzie?
chcesz moge Ci dać namiary na gościa z Wołomina co ma o tym pojecie ewentualnie mozesz zarejstrowac sie na www.diyaudio.pl i napisać do użytkownika Takero. Jakby co tez tam jestem pod nickiem michone. Jego gg 6474782 napisz ze piszesz odemnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum