Wysłany: Sro Sty 14, 2009 17:23
Koleżanka miała podobne zdarzenie w swoim fordzie.Klejone było chyba wszystkim,ale po krótkim czasie ,szczególnie na naszych polskich dziurkach odpadało.W domu miałem ten klej ,skleiłem i trzyma od czerwca-czyli ponad pół roku-czyli jest oki.Tylko wtedy było ciepło,teraz to jedynie w ogrzewanym garażu,lub czekać do wiosny .Dobrze odtłuść i szybę w tym miejscu i tą met.część lusterka-ja użyłem zmywacza do paznokci bez żadnych witamin-najlepszy jest aceton.Następnie posmarowałem i szybę i tą część lusterka odczekałem ok. długość 1 papierosa palonego w normalnym(nie wojskowym tempie)docisnąć i przytrzymać ,ja to podparłem na jakieś 10-15 min.Ale koleżanka nie jeździła ok.8 godzin po sklejeniu.Czyli dla pewności podeprzeć i zostawić np. na noc.I trzyma i nie drogo Polecam!!
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 17:40
Dwa razy kleilem lusterka, za diabla nie chcialo trzymac na specjalny klej do lusterek i poradzilem sobie:
1 sam. ford sierra ---przyklejone na super gluta ---trzymalo 1.5 roku (sprzedane wiec moze trzyma i do dzis)
2 sam. renault 19 ---przyklejone na czerwony silikon --- trzymalo 3 lata (sprzedane wiec moze trzyma i do dzis)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 18:00
Ja bym radził podjechać do byle szklarza i zapytać co doradza. Teraz klei się potężne lustra do ścian, płytek czy płyt gipsowych i jakoś trzymają, może i do lusterka dobierze coś dobrego. A propos samego klejenia, przyklejony do szyby jest zdaje się tylko sam uchwyt, do którego zamocowane jest całe lusterko. Można więc dopiero po jakimś czasie zamocować szkło do uchwytu.
hmm mysle ze spokojnie powinien wystarczyc dwuskladnikowy klej typu distal poxipol,
tylko zanim klej dobrze zlapie, to powinno sie podkleic, np tasma klejaca
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
OK dzięki wszystkim za pomoc podjadę jednak do szklarza i zapytam albo ewentualnie do warsztatu który wymienia szyby samochodowe myślę że koszt przyklejenia mocowania lusterka nie powinien być drogi to tylko kawałek metalu.
W Obi jest taki klej do sklejania plastikow do szyb.
Koszt 14,99 Trzyma idealnie, jak półke mi utrzymało na lustrze to lusterko tymbardziej.
Klej jest firmy Henkel nie pamiętam nazwy.
Ok sprawa zzałatwiono wprawdzie koszt 30 zeta ale w zakładzie montującym szyby samochodowe
Przyklejone czas schnięcia kleju jakieś 20 sekund lustro wisi ocywiście gość nie zdradził co to za klej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum