Wysłany: Pią Sty 16, 2009 18:20 [R600] Oznaczenie MAP Sensora
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanie do posiadaczy R600 z silnikami benzynowymi Hondy - potrzebuję oznaczeń Map Sensora. Jest umieszczony jest z prawej strony komory silnika na ścianie grodziowej niedaleko przepustnicy i jest połączony z kolektorem dolotowym przewodem podciśnienia - łatwo widoczny i dostępny z góry.
Mój ma oznaczenie od góry - czrwono-srebrna naklejka:
DENSO
SENSOR ASSY. MAP
0798 2990
5V PS-31
Większa prośba jest ewentualnie do kogoś z okolic Warszawy, gdyby miał czas podjechać ze mną na Parowcową do elektryka, który walczy z moim autem w celu porównania charakterystyki MAP Sensora z moim, bo to może, acz nie musi być przyczyna falujących obrotów w moim 623.
Chyba, że ktoś miałby drugi, na pewno sprawny Map Sensor i mógłby go na jeden dzień wypożyczyć do testów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokładnie. I to jest kolejne podejrzenie, bo moje oba Map Sensory pokazują inne wartości niż są w AutoDacie, a po odłączeniu obroty przestają falować.
Jakbyś mógł mi wypożyczyć z takiego auta co nie faluje na 2 dni, to miałbym porównanie.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie ma problemu, przypomnij mi przed najlblizszym spotem na Bemowie na ktorym bede... Hmm pytanie dodatkowe czy wezyki podcisnieniowe sprawdzaliscie na szczelnosc?
A czy miałbyś może też pożyczyć na 1-2 dni przepustnicę?
Bo inne podejrzenie jest takie, że ktoś poprzestawiał regulację czujnika położenia przepustnicy, ale serwisówki tego nie obejmują i żeby to sprawdzić trzebaby mieć w warsztacie na 2h drugą do porównania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum