Wysłany: Nie Sty 18, 2009 13:09 [R75] Nie odpala po uprzednim braku paliwa
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam!
Przedobrzyłem z jazdą na rezerwie i brakło mi paliwa w trasie. Dolałem i odpalił, ale juz następnego dnia zaczął gasnąć w trakcie jazdy(dokładniej po zatrzymaniu na światłach).
Dzisiaj odpalił normalnie ale po 3 godz. postoju tylko "kręci" ale już nie odpala.
Liczę na jakieś cenne sugestie i będę wdzięczny za pilną odpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 13:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak masz kiepskie paliwo to moze byc filtr ale diesel po wypaleniu do sucha sie raczej zapowietrza.Moze jeszcze zaciagnelo Ci syfu z baku o pompa sie zapchala...przedmuchaj i moze pomoze.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 13:52
du_dzik, masz problem z pompą paliwa. Sprawdź tą przy akumulatorze. Sprawdź czy ją słychać, jeśli nie będzie słychać jej, to ją walnij czymś ciężkim i powinna ruszyć. Jeśli ta działa to sprawdź tą w baku.
Mi to wygląda na awarie pompki ale tej z baku. Common Raile mają to do siebie że jak braknie paliwa to często dochodzi do jej uszkodzenia. Sprawdz ją czy daje paliwo. A jak nie to , to
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 20:36
klakierek1982, co ma CR do pompy paliwa?
No dobra, ale też mi wygląda na padnięcie pompki w baku. Najpierw zalej do pełna bak, powinien wtedy odpalić. Nawet jak pompka padnięta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum