Wysłany: Nie Sty 18, 2009 15:13 [r214si] Wymiana świec i nierówne działanie silnika
Witam
Wymieniłem ostatnio świece, ponieważ na starych coś mi gasł i dziwnie chodził.
Wymieniłem wg. katalogu z haldfors'sa.
Chodzi o to, że silnik tak jakby miał trochę przyspieszone obroty coś trochę ponad 1000 obrotów na rozgrzanym silniku oczywiście.
Tylko, ze te obroty tak trochę się wachają a silnik tak jakby lekko przyspieszał i zwalniał.
Nie są to duże różnice rzędu hmm 200 obrotów ale jednak nie było tego wcześniej.
Czy to normalne przy nowych świecach czy jednak złe kupiłem?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 15:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
thunderas, falowanie obrotów może być nie tyle skutkiem wymienionych świec zapłonowych, a przyczyną tego stanu może być wadliwe działanie silnika krokowego czy też zabrudzona przepustnica. Te elementy można bez problemu wyczyścić zajmuje to 15-30min (było o tym na forum).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 16:27
Dzieki. Będe miał czas to zajme sie tym.
Tylko, że to falowanie obrotów nastapiło po wymienie świec nie wcześniej.
To jest zagadka.
Świece kupiłem dobre sprawdzałem jeszcze raz.
jesli tak bedzie dalej sprawdze jeszcze na starych świecach. Jesli bedzie to samo to bede czyscił tak jak piszesz silnik krokowy i przepustnicę.
Ja miałem coś takiego jak mi spadł przewodzik który prowadzi od kolektora ssącego (chyba ) do komputera i komp głupiał, wtedy obroty miałem około 1000, raz mniej raz więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum