Wysłany: Nie Sty 18, 2009 18:46 [R600] Wymiana rozrządu
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Czy pompa wodna napędzana jest poprzez pasek rozrządu?? Chodzi o to że nie wiem dokładnie kiedy poprzedni właściciel wymieniał pasek rozrządu, a że nie widać na nim żadnego zużycia niczym się to nie przejawia może w każdej chwili strzelić i po sprawie .. Także przy wymianie rozrządu wystarczy wymienić same rolki rozrządu i pasek rozrządu czy coś jeszcze I gdzie najlepiej kupić takie części do tego modelu?? Proszę was o pomoc w tej kwestii . Pozdrawiam z góry dziękuję .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w 620 raczej pompa jest napędzana osobno, zarówno w hondowskich D jak i w T-serii więc powinno wystarczyć pasek+rolki+ewentualnie uszczelniacze
najlepiej kupić tu:
http://www.tomateam.pl/sklep/
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
za 430 zł razem z przesyłką Kod silnika prawie się zgadza ponieważ tutaj jest Honda-F20Z2/1 a ja mam Honda-F20Z2 bez tej końcówki czy ma to jakieś znaczenie ta końcówka ,,/1'' czy nie bo sam nie wiem a zajrzałem na tą stronę co mi Pan podał i ceny są wysokie wszystko zależy od firmy są podane numery tych pasków ja na razie nie mam nawet jak tego sprawdzić jakie są aktualnie u mnie czy nie będzie z tym żadnych problemów???? że coś nie będzie pasowało ? albo coś w tym stylu???
W R620i pompa jest napędzana paskiem rozrządu.
Jak we wszystkich silnikach Hondowskich w R600.
Potrzebne rzeczy to dwa paski, dwie rolki, pompa wody, uszczelniacz wałka rozrządu.
soldierkosowo napisał/a:
są podane numery tych pasków ja na razie nie mam nawet jak tego sprawdzić jakie są aktualnie u mnie czy nie będzie z tym żadnych problemów???? że coś nie będzie pasowało ? albo coś w tym stylu???
Komplet prezentowany przez Ciebie będzie pasował na 100%.
Szkoda tylko, że sprzedawca nie podał jakiej firmy są poszczególne podzespoły.
Ja mam paski Gates.
Contitech, czy Goodyear też są dobre.
Pompę wody nie pamiętam jaką kupiłem.
Uszczelniacz wałka rozrządu kupiłem w Focie za kilka zeta.
Tak wiem tylko teraz kwestia ile te paski mają zębów? U Tomiego są różne .... Trzeba będzie dać do mechanika ściągnąć i przeliczyć, dopiero wtedy wyjdzie co i jak ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum