ja np. mam czujniki ruchu w środku, tylko chyba nie działają, bo po uzbrojeniu alarmu przez odsuniętą szybę mogę machać ręką, stukać w czujnik i nic da się coś z tym zrobić/ wymienić ?
Jeśli miałeś uchylone okno, to mogły się nie uzbroić, bo był ciągły ruch powietrza, co je myliło - takie zabezpieczenie przed wyciemw przypadku np. gdy zamkniesz psa w środku.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
to może lepiej w bagażniku - jak się uzbroi immo wyjdę przez tylną kanapę jako że mam hatchbacka... ( szkoda tylko że jakiś czas temu tak mi się oparcie zatrzasnęło, że przycisk wpadł do środka i nie dam rady większej części rozłożyć )
Jak zakupiłem auto, to alarm zachowywał mi się właśnie w taki sposób. Sygnalizacja zamknięcia tylko poprzez mignięcie kierunkami (BTW - najlepsze rozwiązanie). Fachowcy od alarmów mówią, że to tzw. tryb cichy alarmu (bez sygnalizacji dźwiękowej). Po odłączenia aku jakiś czas temu alarm zaczął mi sygnalizować dźwiękiem otwarcie i zamknięcie auta. Spróbuj może tak jak ja to zrobiłem.
PS. Swoją drogą chciałbym znów powrócić do tego "cichego trybu" w swoim alarmie, ale nie wiem jak.
Po odłączenia aku jakiś czas temu alarm zaczął mi sygnalizować dźwiękiem otwarcie i zamknięcie auta
na pewno masz alarm fabryczny?? ZTCW to w roverach nie ma innego trybu jak cichy
może masz dołożony i po odłaczeniu baterii wrócił do ustawień z trybem głośnym...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum