W ramach nieustającej pogoni za papierami, które "kiedyś mogą się przydać" (np. do ciągania przyczep z jachtami lub jakiegoś dużego camping'a) postanowiłem zrobić kat. B+E, a że w "kupie raźniej", to może ktoś jeszcze chce?
Plan jest zacząć kurs w MDK (www.mdk.pl) od poniedziałku, bo teorię można zrobić w 8 dni (5 zajęć po 4h - pn, wt, czw, pn, wt), więc zapisują się w pn 26.01 teorię można skończyć już 3.02.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To tylko zapytam jaki koszty - nie po to by dołączyć bo za daleko, ale sam musze tekie coś zdać - mam do ciągania maszynę do wierceń na lawecie. ehh to maciej, pisz ile taka przyjemność mnie bedzie kosztować
super koncept... szkoda, ze zajecia dokladnie w srodku dnia
18-21 to środek dnia?
Irek, chyba się przepracowujesz...
Poza tym inaczej tego nie załatwisz - trzeba mieć 20h teorii (de facto powtórka z kat. B), a na praktykę to już się dowolnie ustawia, a w MDK można teorię załatwić w 8 dni.
AndrewS napisał/a:
eeee tam przyznaj sie, ze masz zamiar sciagac rovery z za granicy
Na to nie wpadłem.
AndrewS napisał/a:
ostro idziesz najpierw A teraz B+E
No postanowiłem to hurtem załatwić, a do tego, jak mnie przemaglowali z przepisów na A, to mniej się boję, że polegnę na jakiejś głupocie na mieście (typu zielona strzałka, czy dziwnie oznakowane rondo ).
greg_szczytno napisał/a:
To tylko zapytam jaki koszty - nie po to by dołączyć bo za daleko, ale sam musze takie coś zdać - mam do ciągania maszynę do wierceń na lawecie. ehh to maciej, pisz ile taka przyjemność mnie bedzie kosztować
A Ty Greg teraz Wawa?
Cena to 1200 zł www.mdk.pl + 160 zł www.word.waw.pl + 70,50 zł Wydział Komunikacji (produkcja nowego PJ) + nie wiem, czy w ten kurs jest wliczony lekarz, czy nie - jak nie to jeszcze jakieś 70 zł na lekarza - generalnie straszne zdzierstwo, ale nie da się inaczej.
Choć pojawiła się nowa okolicznośc i nie wiem, czy zacznę w ten poniedziałek czy za 2 tyg., ale na 80% w ten.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Właśnie jestem po rozmowie z "moim lokalnym" ośrodkiem nauki -czytaj ostrołęka - u mnie koszt podobny - chciałem sie poprostu dowiedzieć ile jeszcze musze w skarbonce uzbierać - ehh sporo to kosztuje - w tamtym roku kolega z pracy zrobił to nieszczęsne B+E za ok 900 zł + lekarz.
A co do pytania
maciej napisał/a:
A Ty Greg teraz Wawa?
hehe ostatnio to rudno to ustalić bo dziennie robię od 200 - 600 km więc różnie bywa - dziś wolne na szczęscie.
W Wawie najtańsza szkoła to chyba 990 zł, ale teoria jest raz w tygodniu, więc trwa 5 tyg., a to mi niespecjalnie pasuje.
Własnie dostałem maila z WORD ME Odlewnicza w Warszawie, że na egzamin B+E czeka się około 20 dni od złożenia dokumentów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum