Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 15:39
no co do pompki najpierw zrob te kable a potem zajmuj sie reszta problemow z elektryka bo one sa glownym powodem dziwnego zachowania roznych rzeczy w aucie (swiatel, wycieraczek, alarmu itp itd )
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 15:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 74 Skąd: nie wiem
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 23:52
Ad 2 i 13, Siema, mialem problem z podgrzewaniem tylnej szyby za ktore byl odpowiedzialny taki kontrolek zwany MFU. Znajduje sie on na tylnej sciance bezpiecznikow pod kierownica i ma kolor czerwony, taka skrzyneczka. Wyciagnalem ja i okazalo sie ze tylna wycieraczka i 1 bieg przedniej nie pracuja, no i jeszcze kilka drobiazgow ktore z tym dzialaly wiec to moze miec tez wplyw na Twoj problem. Ja wyczailem dobrego elektryka, wydrukowalem mu odpowiednie schematy z Rave i dalem mu ten MFU, po pol godziny co prawda zaplacilem 100zl ale wszystko dziala jak nalezy. Potem zerknalem na allegro i sa ludzie ktorzy sprzedaja skrzynki z bezpiecznikami do tych roverkow. Wykonalem kilka telefonow i okazalo sie ze sprzedaja oni to razem z MFU a po dogadaniu sie odsprzedadza to taniej osobno, rekordzista chcial mi to oddac za 35 zl wiec interesu z elektrykiem nie ubilem ale coz, czlowiek uczy sie na bledach Moja rada jest taka zebys zrobil sobie test na MFU (http://forum.roverki.eu/v...hlight=mfu+test ), ewentualnie jak nie odpali to mozesz miec cos skielbaszone w przycisku od grzania a jak nie to zanies ten kontroler do elektryka niech posprawdza plynace prądy i jak sie okaze ze jest cos zepsute to szpernij sobie na ebayu a powinno byc napewno, a jak nei to zadzwon do kogos co sprzedaje skrzynke z bezpiecznikami, oni nieswiadmie spredaja to razem z MFU. W sumie to nawet w ciemno moglbys wymienic ten kontroler, 35 zl to chyba nie majatek ?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 15:17
the.edgy masz może jeszcze te schematy, w sumie poszukam wpierw w google? Na lutownicy się znam więc i powinienem sobie poradzić. Test robiłem ale nie wychodzi
[ Dodano: Pią Sty 23, 2009 15:21 ]
Oto filmik z uchwyconym tym "dziwnym" dźwiękiem spod maski.
104 Multi Function Unit To ten kontroler o ktorym mowa, a caly schemat przedstawia bieg kabelkow po samochodzie odpowiedzialnych za to grzanie. Moj elektryk sprawdzil te czesci z MFU ktore sa na schemacie ( bo jak wiemy w MFU jest wiele wiecej niz tylko to) i okazalo sie ze jedno z nich bylo walniete i robilo spiecia... Wymienil to i smiga jak nalezy
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 23:45
Jako, że ostatnio miałem niewiele czasu na remont udało mi się zrobić jedynie kable w tylnej klapie. Kable są już OK ( były pourywane ) ale nic a nic to nie zmieniło. Alarm dalej, wyje, tylna wycieraczka, ogrzewanie i spryskiwacz wciąż nie działają. W zasadzie pół dnia roboty poszło jakby na marne . Trochę mnie to irytuje bo nic nie naprawiłem . Co jeszcze może być przyczyną?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum