Wysłany: Sob Sty 24, 2009 10:39 [R620] Zwarcie instalacji elektrycznej
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Podczas wymiany żarówki doszło do zwarcia instalacji przy włączonym silniku auto zgasło ,teraz nie chce zapalić rozrusznik kręci ale auto nie pali , wie ktoś jak usunąć tą usterkę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:18, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 10:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylne światło stop mi nie świeciło okazało sie że słaby styk był więc chciałem podgjąć blaszke ( śrubokrętem zrobiłem zwarcie )a silnik w tym czasie pracował , jak doszło do zwarcia to zgasł ) teraz rozrusznik kręci ale nie pali
( bezpieczniki są dobre z prawdziłem juz
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 11:55
Może zacznijmy od tego, że napiszesz w tytule wątku jaki masz silnik (w nawiasach []) A potem będziemy się głowić, czy to np. pompa paliwa zdechła czy iskry nie ma czy może elektrozawór pompy wtryskowej się wysypał
W temacie powinno być [R620 SDi '97] - żeby było jasne o jakim autku rozmawiamy.
Popraw używając przycisku "edytuj" przy pierwszym poście!!!
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
[ Dodano: Sob Sty 24, 2009 13:34 ]
thef - bzyczenia nie słychać , tylko po przekręceniu dwa krótkie prztyknięcia. A własnie kontrolka od świec żarowych (żółta) nie świeci się.
Ostatnio zmieniony przez marek25 Sob Sty 24, 2009 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 13:39
Hmmm, czyli nie pracuje pompa wtryskowa. Ja bym szukał jednak w bezpiecznikach (mam nadzieję, że nie wywaliło komputera), sprawdził wszystko dokładnie. Możesz też wypiąć i wpiąc z powrotem wtyczki przy pompie i sprawdzić elektrozawór, może się zawiesił (?). Chociaż nie wiem czy wtedy nie byłoby jednak słychać pompy. No ale spróbuj.
[ Dodano: Sob Sty 24, 2009 13:42 ]
Cytat:
thef - bzyczenia nie słychać , tylko po przekręceniu dwa krótkie prztyknięcia. A własnie kontrolka od świec żarowych (żółta) nie świeci się.
O, to może być wskazówka, może jakiś przekaźnik walnął, poszukaj.
marek25, czy oby napewno te bezpieczniki wkrecane sa dobre? Jezeli pod maska i w kokpicie wszystko jest ok to ja juz nie wiem... Ja mialem podobny przypadek to w kokpicie bezpiecznik 10 lub 15 sie przepalil, a pozniej glowny 40A bodajze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum