Wysłany: Pon Sty 26, 2009 07:59 [R45] Nakrętka
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Ostatnio kiedy "dopowietrzalem" kola w swoim R zauwazylem, ze z felgi sterczy gola szpilka bez nakretki. Mozliwe, ze sama by sie odkrecila? Moge jezdzic tylko na 3 nakretkach? Gdzie dostane taka pasujaca? Moze ma ktos do sprzedania?
_________________ Wiem coraz więcej, ale tylko dzięki Wam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 08, 2011 23:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 07:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w teorii i 2 utrzymają koło, ale najlepiej dokup i załóż możliwie szybko. szpilka ma gwint M12x1,5 a gniazdo felgi orginalnej roverkowej prawdopodobnie jest sferyczne. Jesli nei wiesz dokłądnie jakie, to odkręć z innego koła nakrętkę i weź na wzór.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 11:04
Koszt takiej nakrętki, sferycznej do felg stalowych to 4zł, stożkowych do felg aluminiowych to 24zł - ASO Honda. Kupowałem w zeszłym roku przed zimą do stalówek i w ASO mieli kilka rodzajów tych śrub, tj. najzwyklejsze nakrętki po 3,5zł, zaślepione w chromie (takie jak kupiłem) 4zł, do stalówek, pod kołpak 120 zł za komplet (chyba 20szt.), pod alu od 24zł w górę ZA SZT. Specjalnie piszę "w górę", bo dalej już nawet nie pytałem, a było jeszcze w czym wybierać - iście zbójnicka cena.
Możesz poszukać także na Allegro, ale jeśli masz gdzieś Honde w okolicy, to wyjdzie zdecydowanie taniej (odpada koszt przesyłki).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 12:29
Dzieki panowie! Jak zwykle pomogliscie, po pracy wybiore sie na jakis szrot i poszukam pasujacej. Jeszcze jedno, u mnie sa nakretki przelotowe? Zawsze taki kapturek zaklada sie na nie po przykreceniu.
_________________ Wiem coraz więcej, ale tylko dzięki Wam.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 12:34
joemax77 napisał/a:
Dzieki panowie! Jak zwykle pomogliscie, po pracy wybiore sie na jakis szrot i poszukam pasujacej. Jeszcze jedno, u mnie sa nakretki przelotowe? Zawsze taki kapturek zaklada sie na nie po przykreceniu.
Wszystkie są takie, czy chodzi Ci tylko o te zabezpieczające, po 1 szt. na koło?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum