Wysłany: Sro Sty 28, 2009 15:42 [R200 1.4Si97r]Korek. ssący bulgocze-nie wiem jak to nazwać
Witam, mam pewien problem.
Parę dni temu- jak co dzień idę do garażu po Roverk'a, przed wyjechaniem sprawdzam zawsze stan wody w chłodnicy, bo ucieka chyba z kolektora ssącego ( uszczelka kupiona tylko nie ma kiedy wymienić ). Wsiadam do auta przekręcam kluczyk na pozycję chyba 2- bo się lampki zapaliły, włączyłem światłą bo mam ciemno w garażu otwieram maskę i słyszę, że dochodzi jakiś dziwny dźwięk z kolektora ssącego takie bulgotanie - chroboczenie nie wiem jak to nazwać - dodam,że silnik nie pracował. Po przekręceniu kluczyka na zero i przekręcenie na 2 ten dziwny dźwięk ustał Panowie może ktoś z was miał podobny przypadek. Z góry dzięki z udzielenie odpowiedzi.......Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie po raz pierwszy takie coś usłyszałem, wcześniej w ogóle tego nie słyszałem
piter34 zaraz to sprawdzę i napiszę czy coś słychać.
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 19:56 ]
Po przekręceniu kluczyka nie zapalając silnika nic nie słychać jaki i po zapaleniu i wyłączeniu nic nie słychać tak się zastanawiam, czy może przez tą walniętą uszczelkę coś się dzieje.......
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 19:58 ]
zapal napisał/a:
moze silniczek krokowy halasuje? trzeba go wyczyscic
hmm może coś w tym jest bo czasem obroty się wieszają na chwilę
Na pewno? Dźwięk ustawiającego się silnika krokowego nie jest jakiś donośny. Trzeba ucho przyłożyć przy podniesionej masce.
Przykładałem ucho do kolektora i nic nie słyszałem, a ten dźwięk- który opisuję to było słychać stojąc prosto przy otwartej masce. Nie trza było się nachylać żeby go usłyszeć dziwna sprawa. Pojadę do Radzionkowa do ASO żeby mi wymienili uszczelkę kolektora ssącego i przy okazji inne uszczelki bo się leje z silnika. No nic będę obserwował -jak usłyszę znów ten dźwięk to go nagram i wrzucę.... Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum