Wysłany: Pią Sty 30, 2009 11:58 [R620] Gaśnie i nie da się go odpalić
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
620 sdi gaśnie podczas jazdy i nie da się go odpalic . Za kilka godzin znów odpalił,przejechałem kilka kilometrów i znów to samo zgasł i nie da się odpalic.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 11:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie w rodzinie miała miejsce podobna usterka, tyle ze przy corsie 1.0. Było dokładnie tak jak u ciebie i winę ponosił czujnik położenia wału. Po jego wymianie jak ręką odjął. Może sprawdź przy okazji jakie błędy ci "wymruga" komp.
andrew45, sprawdz wiazke oraz uklad paliwowy czy sie nie zapowietrze...
Jak dlugo mozesz nim przejechac i czy robi zajaczka? Normalnie odchodzi? Dlugo musisz go krecic zeby odpalil?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 61 Skąd: Ryki/Piaseczno
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 20:10
Witam
Mam podobny proble. Roverka mam od tygodnia i przez ten czas już dwa razy włączyło mu się szarpanie, obroty spadają i gaśnie. Potem muszę odczekać chwilę bo nie chce odpalić. Dziwne jest to że normalnie śmiga jak należy i z rana pali za pierwszym razem. Usterka występuje po pewnym czasie jazdy. Pierwszy raz przeszło mu po kilku godzinach postoju, mam nadzieje że jutro też będzie dobrze. Jeszcze nie sprawdzałem przewodu a filtr powietrza wydaje się być ok.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum