Wysłany: Sob Sty 31, 2009 12:54 [R 200] Zarówki H4 Czy naprawdę warto przepłacać?
Witam!
Czytałem były podobne tematy ale bez konkretów...
Chodzi mi o żarówki H4 - jakich używacie? Czy warto przepłacać? Aż tak widoczna jest różnica między żarówką za 9zł/szt. np.Narva, a Philips Blue Viosion za 30zł/szt
Jeśli faktycznie różnice są ogromne to doradźcie które są lepsze, za które warto dołożyć parę zł więcej a które są tylko przereklamowane.... Poniżej linki do interesujących mnie renomowanych firm.
Dodam, że nie interesuje mnie efekt a'la ksenon tylko żarówki, które dają lepsze efekty podczas jazdy nocą i w warunkach niesprzyjających jak śnieg, deszcz NIE INTERESUJĄ mnie żarówki no name typu "100W w super cenie"
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 13:26
Yassu napisał/a:
6. Philips Blue Viosion
ja posiadam te żaróweczki i na pewno daja lepsze światło niż zwykle tanie żarówki ...
maja fajny lekki kolorek i co najważniejsze więcej widzimy dzięki nim
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
Hej ja używam żarówek OSRAM +90% i jest sporo różnica między żarówka za 9zł a ta jak kupisz to załóż jedna nową i jedną starą i zobaczysz różnice, nie dość że dalej świecą to na dodatek nie mają żółtego koloru tylko świecą na biało, przemyśl jeszcze założenie ksenonów teraz możesz już kupić dobry zestaw HID o różnej temp. za około 150zł, nie dość że będziesz widział dużo dużo więcej to i autko będzie ładnie wyglądać. Jak pojedziesz na przegląd to tylko je wyciągniesz i włożysz stare i gitara :):)
Jak pojedziesz na przegląd to tylko je wyciągniesz i włożysz stare i gitara :):)
Mówisz poważnie ? Pomyśł o bepieczeństwie na drodze Nikt Cię nigdy nie oślepił ? Chyba, że Ciebie to nie obchodzi ?
_________________ pozdrawiam Skiba
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 13:50 Re: [R 200] Zarówki H4 Czy naprawdę warto przepłacać?
ja ma 7 i powiem ze sa git
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 13:53
ziaro1985 napisał/a:
Hej ja używam żarówek OSRAM +90% i jest sporo różnica między żarówka za 9zł a ta jak kupisz to załóż jedna nową i jedną starą i zobaczysz różnice, nie dość że dalej świecą to na dodatek nie mają żółtego koloru tylko świecą na biało, przemyśl jeszcze założenie ksenonów teraz możesz już kupić dobry zestaw HID o różnej temp. za około 150zł, nie dość że będziesz widział dużo dużo więcej to i autko będzie ładnie wyglądać. Jak pojedziesz na przegląd to tylko je wyciągniesz i włożysz stare i gitara :)
Kolego nie chce robić z auta agro-tuningu Poza tym jak Skiba napisał - POMYŚL O BEZPIECZEŃSTWIE NA DRODZE !!!!! Nie tylko o SOBIE i o ładnie wyglądającym autku
Właśnie przez takich jak Ty między innymi dostaje białej gorączki na drodze, którzy myślą tylko o tym jak to pięknie będzie się prezentowało autko, nieważne że ktoś przez tani shit z chin wpadnie do rowu i się zabije bo moje cudne lampeczki oślepiły kierowcę jadącego z naprzeciwka
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 14:13
Mam Osram Nightbreaker +90% i powiem szczerze, że różnicy w barwie pomiędzy jakimiś "no name" z tesco (bo takie kiedyś miałem) a tymi osramami nie widzę. Za to w nocy jest masakra. Tak dobrze oświetlonej drogi nigdy nie miałem. Naprawdę polecam dla ludzi którzy podróżują dużo w nocy.
6. Philips Blue Viosion (powinno być Vision)
Sam używam takich i jestem zadowolony. Różnica w oświetleniu wyraźnie zauważalna w porównaniu do zwykłych żarówek.
Tylko jest jedna wada takich żarówek - Dużo niższa trwałość. Coś za coś....
Do do wszelkich amatorów montowania zestawów hid lub pseudo xenon - brak słów.... www. żal.pl
Tylko jest jedna wada takich żarówek - Dużo niższa trwałość. Coś za coś...
I tutaj jest sedno sprawy, słyszałem wypowiedzi że średni czas życia takich żarówek to rok. Trochę mało jak na takie ceny. Kuszą mnie bardzo, ale z drugiej strony boje się, że się wpakuje w ciągłe wymiany aby mieć dwie takie same Chociaż za jedną w sklepiku osiedlowym firmy hella płaciłem 22zł (na allegro <10zł)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 16:06
Yassu napisał/a:
2. Osram Night Breaker
ja takowe posiadam i o wiele lepiej się w nocy jeździ, ale żywotność straszna jedna już mi się przepaliła po około 5 miesiącach i nie wiem jak inni ale po podmianie zwykłych na te Osramy nie mogłem się przyzwyczaić do tego białego koloru na początku
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Miałem Osram Cool Blue, co do jakości świecenia to wydaję mi się, że w nocy gorzej oświetlały drogę niż zwykłe philipsy barwy żółtej. Co do żywotności to właśnie wczoraj jedna mi siadła po jakimś roku z kawałkiem użytkowania.
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 19:44
Auto-Swiat przeprowadził test 16 żarówek H4. art. '' o 50 procent więcej.... ściemy''
Wynik : b.dobre - Hella Light Power,Osram Bilux,Tesla+30proc.
dobre - Philips Power2night i SilverVision
bez zastrzeżeń - Hella Blue Light,Osram silverstar+50%,Philips Blu Vision,
''Wniosek : chcąc mieć dobre oświetlenie w umiarkowanej cenie, wystarczy kupić zwykłe żarówki dobrej firmy.Jeśli chcemy mieć jeszcze jaśniej, możemy kupić białe żarówki o zwiększonej wydajności, ale to jest tylko trochę lepsze, a dużo droższe.Natomiast niebieskie żarówki zawsze albo o wiele gorzej świecą,albo kosztują krocie i są mniej trwałe.''
Na żywotność żarówek ogromny wpływ ma napięcie w instalacji - im jest wyższe, tym częściej wymieniamy żarówki.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 23:37
SeniorA napisał/a:
Auto-Swiat przeprowadził test 16 żarówek H4. art. '' o 50 procent więcej.... ściemy''
Wynik : b.dobre - Hella Light Power,Osram Bilux,Tesla+30proc.
dobre - Philips Power2night i SilverVision
bez zastrzeżeń - Hella Blue Light,Osram silverstar+50%,Philips Blu Vision,
''Wniosek : chcąc mieć dobre oświetlenie w umiarkowanej cenie, wystarczy kupić zwykłe żarówki dobrej firmy.Jeśli chcemy mieć jeszcze jaśniej, możemy kupić białe żarówki o zwiększonej wydajności, ale to jest tylko trochę lepsze, a dużo droższe.Natomiast niebieskie żarówki zawsze albo o wiele gorzej świecą,albo kosztują krocie i są mniej trwałe.''
Na żywotność żarówek ogromny wpływ ma napięcie w instalacji - im jest wyższe, tym częściej wymieniamy żarówki.
nie do konca sie zgadzam z kolega.... ja kupilem H4 OSRAM COOL BLUE roznica ogromna... swieca na bialo mocnym swiatlem...
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 00:17
Testy testami i Auto Świat to prawie tak jak Super Express i nigdy nie wiadomo kiedy napiszą czystą prawdę Wszystko wychodzi w praniu czyli najlepsze są opinie znajomych (choć nie zawsze jak wiadomo). TVN Turbo niby taka fajna telewizja dla zmotoryzowanych a też pod przykrywką pseudo testów reklamują (podobnie jak AutoBild w wersji polskiej) super hiper dodatek do oleju wywodzący się radzieckiej technologii - czyli Modyfikator plus - ot przeciwwaga dla militeca (USA). Ale czy to działa? Zaryzykuj i sprawdź sam . Z żarówkami prosto, bo tylko kasę ewentualnie stracimy
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 00:27
dokladnie jak kolea wyzej 100 % racji... tyle ze niestety trzeba wziasc pod uwage jedna rzezc.. nie kupuje sie takich rzeczy z niepewnych miejsc dam wam przyklad...
kolega kupl sobie w sklepie philips blue vision dal cos kolo 80-90 zl. i efekt spoko. pozniej inny kumpel postanowil tez sobie takie sprawic kupil na alldrogo... dal cos kolo 50-60 zl ... tylko te ze sklepu faktycznie swieca na bialo z niebieskim odcieniem (jakkolwiek to nazwac) a te z allegro jak normalna "zolta" podrobka...
ja swoje kupilem w sklepie wybralem osram bo sa tansze i sprzedawca mowl ze bardzo dobre a wedlug czesci osob lepsze od philipsa dalem cos kolo 40 pln i nie zaluje... nawet jesli spala sie po roku to wydatek rzedu 40 pln na rok to nie duzo (szczegolnie ze czesto jezdze noca) i naparwde widze roznice
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Ja w motocyklu (H4) na początku miałem żarówkę NARVA za 5,50zł. Zmieniłem na Osram Night Braker i nie zauważyłem absolutnie żadnej różnicy, poza tym, ze przepaliło się włókno od krótkiego po 3dniach. Ale podobno Philips Blue Vision sa godne polecenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum