Czeka mnie wymiana uszczelki miski olejowej i dziś przyglądałem się jak to wygląda i z tego co widziałem to nie obędzie się bez ściągnięcia tłumika, który idzie zaraz pod miską olejową, czy ktoś wymieniał już u siebie ta uszczelkę i czy rzeczywiście trzeba ściągać tłumik ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie musisz zdejmować tłumika
musisz tylko odkręcić dwururkę z przodu od kolektora i odgiąć ją w dół, ale nie za mocno, żeby nie uszkodzić łacznika elastycznego (tak zwanej plecionki)
uważaj, zeby nie dokręcać miski za mocno, bo to zwykła blacha i jak się przegnie to już nie uszczelnisz
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nie kolektor od silnika, tylko dwururkę od kolektora (taki kołnierz z przodu prawie poziomo na 4 śruby) uszczelki nie trzeba wymieniać, powinna trzymać po skręceniu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum