Wysłany: Czw Sty 29, 2009 12:40 Zmiana koloru felg porady
Witajcie
Już widać że za oknem zaczyna powoli odwiedzać nas słoneczko i robi się coraz cieplej wiec powoli zaczynam przygotowania do sezonu. Pomyślałem o zmianie koloru felg ponieważ jak wcześniej opisywałem w zeszłym roku partacze w czasie uzupełniania purchelka z powietrzem w feldze opalili mi pół felgi i później nieudolnie próbowali podmalować... Felgi idą do sprawdzenia czy są idealnie proste później piaskowanie i dobór koloru. Teraz prośba do was czy zostawić je w takim kolorze jak są poniżej - zdjęcie. Czy możne pomalować na czarno? czy tez możne jakiś inny kolor lub odcień ? czy może wariacje typu Rota czarna felga czerwona obwodówka itd..
ja bym zostawił jak jest, mi się podoba
Może ktoś z zainstalowanym fotoszopem by przerobił zdjęcie aby zobaczyć jak z czarnymi mógłby wyglądać. Albo sam się pobaw.
Odrazu mowie zebys malowal proszkowo. No chyba ze chcesz po co sezon malowac Mam dobry zaklad renowacyjny ale niestety za daleko od Ciebie ale caly dolny slask tam jezdzi
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 146 Skąd: Dobre
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 13:26
azer napisał/a:
ja bym zostawił jak jest, mi się podoba
Może ktoś z zainstalowanym fotoszopem by przerobił zdjęcie aby zobaczyć jak z czarnymi mógłby wyglądać. Albo sam się pobaw.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 21:56
Te kółka to raczej bym zostawił w oryginalnej (jasnej ) barwie. Do malowania na ciemne kolory felgi gdzie występują obłości nadają się dość średnio, znacznie lepiej wyglądają takie bardziej płaskie.
Malowanie takich felg gdzie ramiona są obłe wygląda jak robione "na siłę" - wystarczy popatrzeć na allegro - tam malowane są zazwyczaj te gdzie jest dużo powierzchni płaskich - chodzi o nowe felgi projektowane i wykonywane przez znane firmy- takie moje zdanie (i projektantów w tych firmach również jak widać)
Sam się kiedyś zastanawiałem nad pomalowaniem swoich felg pod kolor auta ale po znalezieniu tego zdjęcia odpuściłem sobie
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 15:13
Moze nie jakos idealnie zrobione bo gladzik w laptopie nie jest najlepszy do takich rzeczy ale oddaje to co chcialem pokazac "gun metal" plus czerwony rant
Pomógł: 10 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 193 Skąd: Kraków/Chicago
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 18:59
jakos to nie pasuje do tego koloru auta, ja osobiscie to bym zrobil tak a mianowicie ze srodek czarny a rant zostawil w chrom, zdjecie nizej tak na szybko
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 00:04
a u mnie w mieści kolo proponuje piaskowanie + uzupełnianie małych ubytków + malowanie (od typowego koloru srebrnego do bardzo szarego matowego) za komplet felg 400 PLN
tylko ze malowanie proszkiem nie daje mozliwosci stosowania 2 kolorow...albo nowoczesna technika malowania i dobrze trzymajacy sie JEDEN kolor albo zbajerzona felga ktora max po 2 sezonach bedzie nadawala sie do poprawek...
Osobiscie wybralbym proszek w koloze srebrnym takim dosc jasnym:) pozdrawiam, powodzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tylko ze malowanie proszkiem nie daje mozliwosci stosowania 2 kolorow...albo nowoczesna technika malowania i dobrze trzymajacy sie JEDEN kolor albo zbajerzona felga ktora max po 2 sezonach bedzie nadawala sie do poprawek...
Osobiscie wybralbym proszek w koloze srebrnym takim dosc jasnym:) pozdrawiam, powodzenia
NIe koniecznie. Robisz felge proszkiem na czarno. a rant dajesz do polerowania i po klopocie.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum