Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Witam .
dwa tygodnie temu kupiłem Mg ZT-t cdti 136km, po zakupie udałem się na komputer do jowiego i wykrył że auto ma kilka wad , ma walnięty silnik wentylatora , brak sensora od poduszek i kilku pierdół , mam pytanie jakie to może być koszt , bo jowi przestawił mi następujący kosztorys:
jeśli silnik da się naprawić to koszt max 400zł , jeśli nie to koszt silnika 600-800 + 200 wymiana . Sensor podobno ciężko osiągalny koszt w granicach 250-300zł , generalnie z auta jestem zadowolony bezwypadkowe tylko minus taki że było to auto po kradzieży , aha i pytanko do posiadaczy mg czy one są tak sztywne .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 23:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 23:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dwa tygodnie temu kupiłem Mg ZT-t cdti 136km, po zakupie udałem się na komputer do jowiego i wykrył że auto ma kilka wad , ma walnięty silnik wentylatora , brak sensora od poduszek i kilku pierdół , mam pytanie jakie to może być koszt , bo jowi przestawił mi następujący kosztorys:
jeśli silnik da się naprawić to koszt max 400zł , jeśli nie to koszt silnika 600-800 + 200 wymiana . Sensor podobno ciężko osiągalny koszt w granicach 250-300zł , generalnie z auta jestem zadowolony bezwypadkowe tylko minus taki że było to auto po kradzieży , aha i pytanko do posiadaczy mg czy one są tak sztywne .
Tak MG ZT sa zdecydowanie sztywniejsze niz 75ki. Ale taka natura samochodow o charakterystyce sportowej (czy usportwionej) co ma swoje wady i zalety na polskich drogach.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 17:29
bez problemu t4 każdy sensor przeprogramujesz , w starszych wersjach to nawet t4 crasha wywalisz ze sterownika jak byś chciał to mam namiar na taki sensor za 150zł odezwi się na priva to podam namiar na kolesia.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum