Wysłany: Pią Lut 06, 2009 12:21 [R416] Problem po wymianie silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam
chciałbym się spytać co myślicie o tym
po pierwsze z rury wydechowej wylatuje płyn jakby woda pomieszana z olejem. nie wiem czym to jest spowodowane, ale samochod stał miesiac teraz bez jeżdzenia po drogach więc brud to to raczej nie jest.
po drugie ulatnia mi się spod silnika para tak jakby układ wydechowy początkowy był przerdzewiały i kapie z niego po kropelce
po trzecie koło alternatora silnik uwalony jest olejem (?)
po czwarte po dolaniu płynu chłodniczego samochod go wciaga ponizej minimum i na tym poprzestaje
po piate doliczamy teraz - bylem sie przejechac, po otworzeniu maski ulatnia sie para, to samo jest spod samochodu, jednam wiemz e to nie jest dyms ilnikowy, tak jakby kolektor?
nie wiem czy wszystkie problemy dokladnie opisalem, postaram sie potem wrzucic zdjęcia problemow
bagnet jest ciemny, plyn chlodniczy czysty.
co o tym wszystkim myslicie?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 11, 2011 21:46, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 12:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum