Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Chciałem zapytać czy otwieranie dzwi w waszych roverkach odbywa sie za pomocą trzech nacisnieć guzika czy wystarczy tylko raz. U mnie za pierwszym nacisnięciem otwiera sie dzrzwi kierowcy, za drugim tył a za trzeci pasażera. Bardzo mi to przeszkadza, czy zna ktoś możliwość zmiany tego na jednoczesne otwieranie wszystkich razem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 11:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 21:34
Tak już jest,Rover i LandRover ma właśnie taką funkcje,przypuszczam że ze względów bezpieczeństwa,mi to nie przeszkadza,przynajmiej Cię nie porwią jak będziesz zasiadał do wozu
Tyle że ja jednym naciśnięciem otwieram drzwi kierowcy a następnym przyciśnięciem otwiera się już wszystko.
A może bateryjkę Masz słabą i Ci nie łapie za każdym razem
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Pomógł: 20 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 85 Skąd: Gdynia
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 22:04
se7en86 napisał/a:
A u mnie to różnie bywa
U mnie niestety też. Najczęściej jest odwrotnie niż u wszystkich i za pierwszym naciśnięciem otwierają się wszystkie drzwi, oprócz drzwi kierowcy Czasami jest odwrotnie (tzn. tak jak być powinno), a czasami za pierwszym naciśnięciem otwierają się wszystkie drzwi. Przy zamykaniu w 99% przypadków drzwi kierowcy zamykają się jako ostatnie - już się przyzwyczaiłem, żeby zawsze spojrzeć czy się napewno zamknęły. Podejrzewam, że dzieje się tak, ponieważ drzwi można również otworzyć/zamknąć pilotem alarmu i coś "pogryzło się" z oryginalnym pilotem w kluczyku.
A u mnie nawet bardzi roznie. Niekiedy nawet 10 nacisnieniec nie wystarcza. baterie wymienione i nic, Chyba centralne padaja.
Slyszalem cos kiedys ze podobno mozna zaprogramowac na T4 jak maja sie zamykac i otwierac drzwi.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 13:12
Zukowaty napisał/a:
podobno mozna zaprogramowac na T4 jak maja sie zamykac i otwierac drzwi.
można, najczęściej fabrycznie: 1-wszy raz drzwi kierowcy + 2-gi raz pozostałe.
Można to zmienić T4 tak aby jedno przyciśnięcie otwierało wszystkie.
Zamykają się wszystkie po jednokrotnym przyciśnięciu pilota.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 17:52
U mnie jest tak samo,no i dobrze.Jak sam jadę furą to po co mają się otwierać po prawej stronie.Raz miałem sytuację,że chciał mi się wmeldować jakiś trol pod marketem,a tu niepowodzenie i pukał w szybkę.Zwróćcie uwagę,że przy zamykaniu wlew paliwa zamyka się tylko z pilota.
_________________ Sprawdzajka pisowni nie boli.
blazi [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 18:13
U mnie 1raz- drzwi kierowcy, 2raz - pasażera oraz tylne lewe, 3raz - tylne prawe
U mnie pierwszy raz nic drugi raz kierowcy do polowy lub nie 3 raz cos tam i tak do ustra...ej smierci. Chyba standardowo silniczki iod centralnego padaja.Ciekawi mnie tylko ze jak sie nimi pobawie to zaczynaja dzialac calkiem rozsadnie-za 1 lub 2 razem.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Chciałem zapytać czy otwieranie dzwi w waszych roverkach odbywa sie za pomocą trzech nacisnieć guzika czy wystarczy tylko raz. U mnie za pierwszym nacisnięciem otwiera sie dzrzwi kierowcy, za drugim tył a za trzeci pasażera. Bardzo mi to przeszkadza, czy zna ktoś możliwość zmiany tego na jednoczesne otwieranie wszystkich razem.
W moim identycznie ale zonk jest taki że PHJOWI radzi wymienic baterie i pomoże ponoć, mam nową sam nie wkładałem tylko poprzednik ale w niczym mnie nie oszukał więc... chyba jednak pada silniczek w drzwiach pasażera (nasmarowany jest bo już kiedys sie do niego przymierzałem)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum