Wysłany: Sob Lip 14, 2007 06:30 [R200 1,4 '99] Jak zdjąć przedni zderzak?
Witam. Mam problem z wymianą uszkodzonego grila, nie wiem jak się do niego dostać.
Chyba jedynym wyjściem jest ściągnięcie zderzaka - tylko jak to zrobić? Będę wdzięczny za pomoc!
sTERYD: zobacz jak wygląda temat, i postaraj się następnym razem żeby też był poprawny
_________________ Pozdrawiam
Leszek
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sob Lip 14, 2007 07:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 06:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jestem po takiej akcji wlasnie wczoraj
Zdjalem zderzak, swiatla i musialem sobie sam spasowac przod, bo blacharz to ulom jakis i nie potrafil Przy zakladaniu zderzaka zwracaj uwage na pret do ktorego jest z przodu przykrecany i na plastiki odchodzace od tego preta do swiatel...
Co odkrecania to chyba kolejnosc nie ma wiekszego znaczenia.
Ostrozne z plastikowymi nakretkami nad grillem - latwo pekaja
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
W Roverze 25 jest tak samo? Bo tam grill da się zdjąć bez odkręcania zderzaka...
Muszę dobrać się do zbiorniczka płynu od spryskiwaczy... Przez nadkole zobaczyłem, że rurka się oberwała, ale żeby się tam dostać muszę zdjąć zderzak.
W R200 można zdjąć koło i nadkole wew., aby dostać się do zbiornika płynu. Tak samo jest w R25 (chyba, że się mylę), ale jeśli wolisz zdjąc cały zderzak. wydaje mi się, że ze zderzakiem jest więcej roboty.
Można się dostać przez nadkole, ale ciężki dostęp będzie Mi się urwała rurka razem z tym plastikiem, który łączy ją ze zbiornikiem, więc dostęp muszę mieć dobry... Poza tym zdenerwowała mnie jedna śrubka na nadkolu, na którą nie mam pomysłu jak ją wykręcić... Jest w takiej jakby małej wnęce...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum